Spring til indhold
Nyhed

Ny interaktiv legeplads i centrum

03-09-2014

Med forældrenes eller børnenes egne smartphones kan de kendte fortællinger downloades på 16 forskellige sprog via apps placeret på legeelementerne, hvilket blandt andet gør aktiviteterne anvendelige for de mange H.C. Andersen turister, der hvert år besøger Odense.

 

Den nye legeplads er et resultat af Sammen om Centrum projektet, hvor Odenses By– og Kulturforvaltning og private aktører har givet hinanden håndslag på, at arbejde sammen om at løfte Odense centrum i retning af flere besøgende, der bliver i længere tid.

 

- Der er et stort ønske fra borgerne om bedre legemuligheder for vores børn i bymidten. Derfor har vi i Sammen om Centrum arbejdet målrettet for at imødekomme dette. Det fantastiske ved legepladsen er, at det er et privat-offentligt partnerskab, hvor vi løfter i fællesskab, siger by-og kulturrådmand Jane Jegind.

 

Den nye legeplads er således finansieret ved, at kommunen har doneret den ene halvdel og Cityforeningen, Cityhuset ved Karsten Bill Rasmusen og Sydbank den anden.

 

- Det har været stærkt at opleve både de private og offentlige kræfter, der har støttet op om legepladsen. For de handlende er det af afgørende betydning, at vi har en midtby med liv, oplevelser og aktiviteter. En midtby man har lyst til at tage til og opholde sig i, siger direktør for Odense Cityforening Peter Bøgholm

 

Legepladsen forventes at stå færdig til den internationale Child in the City-konference, der afholdes i Odense fra 29. september – 1. oktober 2014. Konferencen har netop fokus på børns muligheder for – og ret til - fritid og leg i bymidten.