Spring til indhold
Nyhed

Ny GeoFyn-direktør skal bringe Fyn i front med geodata

01-08-2014

Med ny direktør og navneskifte ændrer det tværkommunale aktieselskab GeoFyn A/S kurs fra at producere og sælge landkortdata til at understøtte de fynske kommuner i udvikling og brug af geografiske data, som indeholder oplysninger om ejendomme, adresser, geografi, personer og virksomheder. Og det er der god grund til.

 

- I dag bruger vi primært de geografiske data i de tekniske forvaltninger i kommunerne, men der gemmer sig en masse viden i dataene, som vi kan få stor gavn af på tværs af de kommunale forvaltninger. Det vil vi gerne udnytte på Fyn, siger Stefan Birkebjerg Andersen, bestyrelsesformand i GeoFyn A/S.

 

Jesper Gaardboe Jensen har 15 års erfaring med anvendelse af geografiske data og projektledelse på både kunde- og leverandørsiden, og han har mange ideer til, hvordan de geografiske data kan udnyttes.

 

- Når vi ser data på kort, får vi et godt overblik og ofte ser vi sammenhænge og mønstre, der kan give ny viden. For eksempel kan vi ved hjælp af geografiske data se, hvilken indflydelse skoledistriktsændringer har på udgifterne til taxakørsel, eller vi kan følge udviklingen i forskellige områder for at undersøge, om kommunens tiltag har den ønskede effekt, siger Jesper Gaardboe Jensen, direktør i GeoFyn A/S.

 

Det er ikke kun i de kommunale forvaltninger, at geografiske data giver værdi. Derfor er ambitionen hos GeoFyn A/S, at de geografiske data bliver offentligt tilgængelige.

 

- Det er ikke uden grund, at geodata bliver kaldt for iværksætternes brændstof og en fantastisk kilde til innovation. Der er et stort potentiale for både myndigheder og virksomheder i at bruge geografiske data i deres sagsbehandling og løsninger, og det skal GeoFyn bidrage til, siger Jesper Gaardboe Jensen.

 

Fakta om GeoFyn A/S

 

GeoFyn A/S er ejet af de ti fynske kommuner, og selskabets opgave er at sikre, at kommunernes geodata er ajour, i god kvalitet og let tilgængelige for myndigheder, virksomheder og borgere, så der skabes optimal samfundsmæssig nytte af alle dataene.

 

Læs mere på www.geofyn.dk