Spring til indhold
Nyhed

Ny direktør i Odenses Social- og Arbejdsmarkedsforvaltning

29-08-2014

René Junker kommer fra en stilling som koncerndirektør i Holbæk Kommune, hvor han er chef for 2700 medarbejdere indenfor blandt andet børn- og ungeområdet. I Holbæk har René Junker ansvaret for et projekt, der skal styrke kommunens samspil med resten af lokalsamfundet, og den erfaring vil han bruge i arbejdet med Odenses strategi ”Ny virkelighed - ny velfærd”.

 

- Med ”Ny virkelighed - ny velfærd” har Odense Kommune taget et skridt mod et radikalt nyt velfærdsamfund, hvor samarbejde, forebyggelse og fælleskaber bliver nøgleord. Det arbejde ligger mig meget på sinde, siger René Junker.

 

Selv om den nye direktør kommer til fra en stilling i Holbæk, så bor René Junker med sin familie i Odense, også arbejdsmæssigt har han kendskab til Odense Kommune, da han var Børn- og Familiechef i perioden fra 2002 til 2007.

 

- René Junker er den helt rigtige kandidat til at holde kursen i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, hvor vi i disse år arbejder benhårdt på at få flest mulige i arbejde og uddannelse, og dermed medvirke til at skabe vækst i Odense. René har et indgående kendskab til Odense, og han har ledelseserfaring på niveau med den stilling, han tiltræder. Både fagligt og personligt er René den profil, vi har søgt, og jeg glæder mig til at byde ham velkommen til forvaltningen, siger social- og arbejdsmarkedsrådmand Steen Møller (K).

 

René Junker er oprindeligt uddannet socialpædagog, og har siden taget en kandidatgrad som sociolog med speciale indenfor de store velfærdsområder med specielt fokus på organisation og ledelse. Han var mellem 2007 og 2011 vicedirektør i Socialstyrelsen, hvor han stod i spidsen for udmøntningen af en række nationale strategier på velfærdsområderne.

 

-Han kommer med en bred erfaring fra en række politisk ledede organisationer, samtidig med at han har en stor faglig viden om det sociale område, så jeg er overbevist om, at han er den rette til at stå i spidsen for Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen, siger stadsdirektør Jørgen Clausen.

 

I Holbæk Kommune er det med beklagelse, at man siger farvel til René Junker.

 

-René er en meget dygtig direktør med et skarpt blik for, hvad der er strategisk bedst – både for hele kommunen og for hans egne ressortområder. Jeg vil ønske Odense til lykke med ham, siger kommunaldirektør i Holbæk Kommune Hans Søie.

 

Rene Junker har første arbejdsdag i Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen den 1. oktober.

Kontaktinformation

Steen Møller, Social- og arbejdsmarkedsrådmand, tlf. 51 48 19 20

Jørgen Clausen, Stadsdirektør, tlf. 40 43 44 24