Spring til indhold
Nyhed

Nu kan seniorer i Odense få vind i håret

14-05-2014

Mandag den 19. maj kl. 14 bliver startskuddet på det nye projekt Cykling uden alder. Snart vil det være muligt for ældre i Odense at komme ud og opleve byen på en anderledes måde. Cykling uden alder bygger på en simpel idé om at give vind i håret, og dermed være med til at øge livskvaliteten.

 

Turene planlægges, så seniorerne kan opleve by- og kulturområder på nærmeste hold. Cykling uden alder vil skabe relationer mellem generationerne, få flere ud i den friske luft og være med til at øge deres livskvalitet. På den måde bliver det nemmere for beboerne på plejecentre og i hjemmeplejen at komme ud og være en del af byens puls på en cykel.

 

- Cykling uden alder er et unikt projekt, fordi det giver mange seniorer mulighed for at opleve Odense på en anderledes måde – sammen med andre. Projektet styrker fællesskabet, det sociale samvær og vores samarbejde med frivillige, siger Jane Jegind, rådmand for By- og Kulturforvaltningen.

 

Cykling uden alder har på kort tid spredt sig fra et plejecenter på Østerbro til resten af Danmark. Odense Kommune har, som et led i den nye mobilitetsplan for 2014 og 2015, investeret i 15 nye rickshawcykler. Frivillige rickshawchauffører i hele Odense vil fremover give seniorer vind i håret og et smil på læben.

 

I Odense er det et samarbejde mellem Ældre- og Handicapforvaltningen og By- og Kulturforvaltningen, der har gjort projektet til en realitet. I samarbejde med Røde Kors Odense vil der blive koblet frivillige på cyklerne. Odense Kommune inviterer til Kick-off arrangement d. 19. maj kl. 14 på Flakhaven, hvor Rådmand Jane Jegind vil byde velkommen.

 

Læs mere på: http://www.odense.dk/subsites/trafikiodense/topmenu/mobilitetsprojekter/seniorer/cykling-uden-alder