Spring til indhold
Nyhed

Ned med plakaterne!

03-06-2014

Odense Kommune går om kort tid i gang med at tage de efterladte valgplakater ned, men rådmanden for By – og Kulturforvaltningen Jane Jegind opfordrer partiforeningerne til at huske på det ansvar der følger med, når plakaterne sættes op.

- Jeg kan godt forstå, at det er sjovere at hænge plakater op end at tage dem ned, men jeg mener ikke det kan være rigtigt, at kommunens egne folk, gentagne gange, skal bruge kræfter og tid på at gøre det ”kedelige” arbejde. Partierne kender godt deadline, så de må se at komme i gang.

 

I loven om offentlige veje er der tydelige regler for, at valgplakaten skal være forsynet med navn, adresse og telefonnummer på den person eller det parti, der har iværksat ophængningen, men det har servicefolkene endnu ikke oplevet har været tilfældet.

 

- Indtil 2011 var det sådan at partierne skulle søge kommunen om tilladelse til ophængning af valgplakater. Det betød at vi altid vidste hvor plakaterne hørte hjemme. Nu skal vi bruge tid på at finde ud af hvem der har ansvaret for plakaterne. For hvis der er mange plakater fra samme parti får de et påbud om at få dem fjernet og sker det ikke er næste skridt en regning, fortæller kontorchef for området Allan Bach Laursen.

 

Efter nedtagning bliver plakaterne kørt til en garage i det tidligere Amtsgården, hvor de får lov at ligge i seks måneder inden de destrueres.