Spring til indhold
Nyhed

Natteravne modtager SSP-pris

24-01-2014

Alene ved at vise nærvær og tillid lykkedes det i efteråret den nystartede afdeling af Natteravnene i Korup at skabe dialog mellem en gruppe af urolige unge på den ene side og bekymrede naboer og indbyggere i Korup på den anden side.

 

På den baggrund modtog Natteravnene i Korup i går SSP Odense Prisen, som blev uddelt på SSP Odenses årsmøde.

 

”Som en af løsningerne på den uro, der var i området, indgik de kommunale og frivillige aktører i foråret 2013 et samarbejde, hvor resultatet blev etableringen af den lokale afdeling af Natteravnene i Korup. Det store engagement, der blev vist fra lokalbefolkningen – herunder både forældre til de unge og andre frivillige – var og er et anerkendelsesværdigt eksempel til inspiration for andre voksne i andre bydel,” lød det fra lederen af SSP i Odense, Tommy Holst, da han overrakte den nyindstiftede pris til en glad Lene Damsbo fra Natteravnene i Korup.

 

”Det er et kæmpe skulderklap, som vi er meget glade og stolte over at få. Men det er også de unges fortjeneste, at vi har fået skabt så frugtbar en dialog i Korup. Husk på, at det eneste, vi tilbyder, er nærvær og en god snak,” siger Lene Damsbo fra Natteravnene i Korup, som for tiden tæller 27 frivillige.

 

”Tidligere blev de unge mødt med skæld ud, og det hjælper altså ikke. De vil i dialog med nogle voksne og tages alvorligt,” siger Lene Damsbo fra Natteravnene i Korup, som er den eneste lokale gruppe i Odense Kommune, hvor hovedafdelingen i Odense midtby tæller 150 frivillige.

 

På SSP Odenses årsmøde kunne bestyrelsesformand Jimmy Streit oplyse, at det netop reorganiserede SSP Odense siden i sommer har behandlet ikke færre end 1000 såkaldte bekymringssager.

 

”Vi møder stor samarbejdsvilje overalt i Odense, hvor op mod 400 personer på den ene eller anden måde deltager i SSP-relaterede opgaver,” lød det fra Jimmy Streit, som til daglig er adm. dir. i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune.

 

SSP er et tværfagligt samarbejde mellem Odense Kommune, Fyns Politi og boligorganisationerne.

 

Billedtekst 1: Lene Damsbo fra Natteravnene i Korup får overrakt SSP Odense Prisen af Tommy Holst (foto: Finn Petersen)

Billedtekst 2: Steen Bang Madsen, Lene Damsbo, René Aabo og Freddy Vermod fra Natteravnene i Korup med SSP Odense Prisen (foto: Finn Petersen)