Spring til indhold
Nyhed

Madservice skal levere oftere – og bliver til Byens Køkken

21-11-2014

Daglig levering af varm mad til de svageste ældre

Ældre- og Handicapudvalget godkendte tirsdag et forslag om, at der i det nye år skal leveres varm mad til omkring 120 af de svageste ældre borgere. I dag får de hjælp af hjemmeplejen til at varme maden op, men nu skal de have mulighed for dagligt at få deres mad bragt ud klar til at spise.

 

- Jeg er glad for, at vi nu kan tilgodese denne gruppe borgere. Den daglige leveringen af varm mad vil give dem mere selvstændighed i hverdagen, fordi de ikke vil være afhængige at hjælp til f.eks. udpakning og opvarmning, siger Per Berga Rasmussen, Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen.

 

Levering tre gange om ugen

Derudover sagde Ældre- og Handicapudvalget god for, at hjemmeboende borgere kan få leveret mad op til tre gange om ugen i stedet for én gang om ugen, som det er tilfældet lige nu. Det åbner op for brugen af flere friske råvarer, og det betyder, at det er slut med mad, der kan holde sig i 17 dage.

 

- Ved at levere oftere kan vi bruge andre råvarer så som krydderurter, friske bær og friske grøntsager, hvilket vi ikke kunne tidligere, da maden skulle kunne holde sig op til 17 dage. Det giver bedre smag, bedre konsistens og gør hele retten mere lækker, siger Gitte Breum, Projektchef for Mad & Måltider.

 

Nyt koncept, nyt navn: Byens Køkken

Madservice kommer fremover til at hedde Byens Køkken. Navneskiftet sker som et led i de større forandringer, der sker på hele madområdet, hvor maden, måltidet og ernæringen skal tænkes ind som en del af en større helhed.

Byens Køkken kommer til at byde på flere friske råvarer, mere økologi samt levering af fx leverpostej, brød og grønsager, som kan færdigtilberedes lokalt på de enkelte institutioner.

 

- Der er tale om en helt ny start. Over det kommende stykke tid vil der ske så mange ændringer og forbedringer på hele madområdet, at vi synes det giver mening at markere det med en nyt navn, udtaler Per Berga Rasmussen.

 

Navneændringen kommer til at slå igennem løbende over de næste par måneder, og den hyppigere levering til hjemmeboende ventes at være helt gennemført til Maj 2015.