Spring til indhold
Nyhed

Ledige pædagoger kom i job efter rotationsprojekt i Odense Kommune

30-04-2014

Mens knap 600 pædagoger fra de odenseanske vuggestuer og børnehaver i løbet af 2013 deltog i et 8 uger langt efteruddannelsesforløb i inklusion, blev deres arbejdsopgaver varetaget af pædagoger, som ellers var ledige.

 

Men efter at have deltaget i rotationsforløbet, er godt halvdelen af de 155 ledige pædagoger nu ikke længere tilknytte jobcenteret.

 

”Vi er rigtigt glade for, at så mange af vores medlemmer er kommet i beskæftigelse efter at have medvirket i projektet. Vi vil gerne rose Odense Kommune og sige tak for et godt og tillidsfuldt samarbejde,” siger teamleder Lars Vedel fra BUPL’s a-kasse.

 

I Børn- og Ungeforvaltningen er specialkonsulent Agnete Kramme glad for projektet.

 

”Mens vores medarbejdere er blevet uddannet i inklusion, som kommer alle børn i vores institutioner til gode, har vi hjulpet en masse ledige i gang,” Agnete Kramme.

 

I Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen anser jobrotationskonsulent Kasper Ejlertsen projektet som en tredobbelt win-win-situation.

 

”Arbejdsgiveren får dygtigere medarbejdere, de ansatte bliver opkvalificeret, og de ledige får en tilknytning til arbejdsmarkedet, som for halvdelen af dem munder ud i fast arbejde,” siger jobrotationskonsulenten.

 

Jobrotationsprojektet er kun et af mange, som Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune har arbejdet sammen med private og offentlige arbejdsgivere om at sætte i gang. Der er blevet satset massivt på netop jobrotation, fordi det netop er en af de metoder, der giver flest fordele for alle parter.

 

Projektet er finansieret med 22,9 mio. kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.