Spring til indhold
Nyhed

Lær at udrydde bjørneklo

27-05-2014

Kæmpe-bjørneklo breder sig lynhurtigt, den dræber alle andre planter i et område og den er skadelig for mennesker; saften kan give vabler, eksem og allergi. For at få den mest effektive bekæmpelse er det vigtigt at kommunen og borgerne sammen tager udfordringen op. Derfor skal den udryddes, og tirsdag den 3. juni kan du lære hvordan.

 

Kommunen holder mødet i et område, hvor der lige nu er rigtig mange bjørneklo. Her demonstrerer vi, sammen med Danmarks Naturfredningsforening, HedeDanmark, en forpagter og Centrovice, hvordan du tager livet af planterne, og du får selv lov til at prøve for eksempel slåning med le og rodstikning med spade, som er særdeles effektivt, når det gøres rigtigt.

 

Alle er velkomne torsdag den 3. juni:

  • Kl. 17:00 – 19:00 på det grønne område bag Hindehøjen 57

 

Husk støvler og fornuftigt tøj, som passer til vejret.

 

Lille folder med de vigtigste råd og regler

Møderne følger op på en folder, som for nylig er blevet lavet af Odense Kommune. Den giver gode råd om valg af ”våben”, og den 3. juni kan du altså lære det i praksis.

Hvis Odense Kommunes indsats skal lykkes, kan borgerne også hjælpe ved at indberette fund:

 

- Vi opfordrer alle til at indberette små og store bestande af kæmpe-bjørneklo, uanset hvor i kommunen, de vokser. Man kan indberette fund af bjørneklo på www.odense.dk/bjoerneklo.

 

 

FAKTA

  • By- og kulturforvaltningen i Odense Kommune har vedtaget en plan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo. Den trådte i kraft den 1. april 2014 og indebærer, at alle lodsejere har pligt til at udrydde kæmpe-bjørneklo på deres arealer.

 

  • Læs mere om kæmpe-bjørneklo og hent den nye folder om bekæmpelse på Odense Kommunes hjemmeside www.odense.dk/bjoerneklo

 

  • Indberet fund af kæmpe-bjørneklo www.odense.dk/bjoerneklo