Spring til indhold
Nyhed

Kunstbygningen Filosoffen åbner dørene på ny

25-09-2014

På kanten af Odenses blå og grønne hjerte vil besøgende fremover kunne opleve et unikt mødested med byen på den ene side og den grønne oase Munke Mose på den anden. Et kunsthus der vil give langt flere muligheder til den besøgende, når udstillinger, café og Odense Åfart smelter sammen under Filosoffens nu forlængede vinger.

 

Udvidelsen af arkitekt Hanne Kjærholms Filosoffen fra 1994, har ligget i hænderne på arkitektfirmaet Erik Brandt Dam, der har løftet opgaven med at integrere, fremfor blot at tilføje.

Projektet kan sammenlignes med de årringe, som et træ sætter i sin vækst hvert år. Udvidelsen kommer indefra, siger arkitekt Erik Brandt Dam, der ser resultatet som en kompleks proces - hvor koordinering, byggeteknisk forståelse og håndværksmæssig kunnen er gået hånd i hånd.

 

Kunstbygningen Filosoffen er sidste perle i rækken af projekter i den kulturstrategiaftale, som Odense Kommune og Realdania indgik i 2004. Tilsammen har de to parter investeret 102 mio. kr. i at løfte i alt syv kulturprojekter i Odense centrum. Odense Kommunes by-og kulturrådmand Jane Jegind (V) tror på, at stedet kan noget særligt.

-Med udvidelsen af Filosoffen har Odense fået et meget unikt sted. Et åndehul midt i byen, hvor samarbejdet mellem husets tre aktører utvivlsomt vil gavne besøgsantallet i den helt rigtige retning

 

Programchef i Realdania, Karen Skou deler glæden over resultatet af Filosoffens udvidelse.

- Tilbygningen til Filosoffen har opnået stor arkitektonisk kvalitet i samspil med den oprindelige bygning. Der er nu skabt rigtig fine muligheder for at udfolde det kulturelle liv omkring Filosoffen og nyde en tur med åfarten på Odense Å.

 

På nedre niveau i Filosoffen bag den buede glasflade er caféområdet udvidet og Odense Åfarts billet - og kiosksalg integreret. På øvre niveau suppleres de eksisterende sale med et grafikrum, der ligger som et træmøbel i det nye åbne foyerrum med et storslået kig ud over parken Munke Mose.

 

I løbet af efteråret og vinteren 2014 vil udenomsarealerne tage sin endelige form og give plads til omkring 100 gæster.

 

Pressen er velkommen til åbningen af det nye Filosoffen tirsdag d. 30. september kl. 10.00, hvor by-og kulturrådmand Jane Jegind holder velkomsttale suppleret af jazz-toner og lækkerier fra kunstbygningens nye café.

 

Odense Kulturstrategi

Udover Filosoffen indgår følgende projekter i kulturstrategien:

 

- Kulturmaskinen

- Magasinet

- Farvergården

- Grønnegade

- Innovationens Hus (”Stjerneskibet”)

- Gråbrødre Plads

 

Projektet har en økonomisk ramme på knap 12 millioner kroner.