Spring til indhold
Nyhed

Kunst, kultur og kaffe på kanden på Assistenskirkegården

06-11-2014

Der er kaffe på kanden, når Assistenskirkegården slår dørene op og byder inden for til en dag i kirkegårdens tegn.

 

- Vi har nok alle en forestilling om, hvad der sker på en kirkegård. Nogle af os kommer der måske kun, når en af vores kære skal begraves eller bisættes, mens andre oftere kommer på besøg. Fælles for os alle er dog, at vi har en mere eller mindre fasttømret forestilling om, hvordan en kirkegård ser ud.

 

- Odense Kommune har fem kirkegårde og en skovbegravelsesplads, der ligger som grønne og rolige oaser i vores by. Det er spændende områder, der både rummer kunst, historie og kultur. Men hvilke ønsker har vi egentlig til kirkegården? Hvordan skal kirkegården udvikle sig i respekt for de afdøde og deres efterladte? Behøver kirkegården udvikle sig til fremtiden? Det er nogle af de spørgsmål, som vores forvaltere gerne vil høre byens borgere om, fortæller Jane Jegind, rådmand i By- og Kultur.

 

For at få så mange som muligt til at lægge vejen forbi kirkegården lørdag den 8. november, er der lavet tre arrangementer: Kunst, Kultur og ”Kaffe på kanden”.

 

Program for den 8. november 2014

Udgangspunktet for alle tre aktiviteter er ved Kirkegårdskapellet, Heden 5, 5000 Odense C.

 

Kunst kl. 10-11

Rådmand i By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind afslører et nyt kunstværk af kunster Børge Meibom, som fortæller historien bag værket.

 

Kultur kl. 11-13

Stadsarkivar Jørgen Thomsen guider rundt på Assistenskirkegården og fortæller dens historie og om de begravede (tilmelding nødvendig på historienshus@odense.dk).

 

Kaffe på kanden kl. 13-15

Få en tår kaffe og en snak med forvalterne på kirkegården og fortæl om dit syn på kirkegården.

 

Alle er velkomne til arrangementet. Det er kun den guidede tur med Jørgen Thomsen, der er tilmelding til på historienshus@odense.dk. Der kan max være 100 med på turen, og der bliver delt pladser ud efter først-til-mølle-princippet.

 

Du kan se det fulde program på kirkegårdenes sider.