Spring til indhold
Nyhed

Kronprinsessen åbner Child in the City-konference i Odense

19-09-2014

Det handler om at gøre verdens byer til gode steder for børn at vokse op, når Child in the City afholdes for 7. gang. Det er samtidig 25 år siden, FN’s børnekonvention blev vedtaget. Mere end 200 ledende forskere og praktikere fra 35 lande mødes denne gang på dansk grund i legens by Odense, som under konferencen tager gæsterne med på udflugter til byens legeoaser.

 

Legerute, losseplads og læring

- Vi skal blandt andet besøge verdens første legerute, som blot er et af mange eksempler på, hvor langt vi er i Odense med at fremme leg, bevægelse og fællesskab i byen. Jeg glæder mig meget til at vise, hvad vi gør i Odense og ikke mindst til at hente ny viden og inspiration fra andre lande, siger Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense Kommune.

 

Odense kickstarter konferencen med at indvie en ny interaktiv legeplads midt i byens centrum. H.K.H. Kronprinsesse Mary deltager også i indvielsen af den nye legeplads.

 

I løbet af konferencen tager Odense også gæsterne med på tur til byens tidligere losseplads, som i dag er et naturskønt område til leg og bevægelse og på besøg hos Rosengårdsskolen, hvor leg ikke blot hører frikvarteret til, men er integreret i børnenes læring.

 

Udover at lægge hus til konferencen inviterer Syddansk Universitet også gæsterne på opdagelse på Syddansk Universitets bevægelses- og træningsstadion.

 

- Institut for Idræt og Biomekanik har gennem en årrække forsket intensivt i leg og bevægelse. Active living og betydningen af de fysiske omgivelser er et centralt tema for denne forskning. Det er derfor en enestående mulighed for instituttets forskere, at det er lykkedes at få konferencen Child in the City til Odense. Børns muligheder for aktiv udfoldelse gennem leg og bevægelse fordrer, at der i de bymæssige omgivelser skabes gode fysiske rammer. Odense by er, også i et internationalt perspektiv, i front med sådanne initiativer, siger institutleder på Syddansk Universitet Jørgen Povlsen.

 

Gennem mere end 100 præsentationer over tre dage sætter konferencen fokus på inklusion, børns vilkår i krisetider og leg, mobilitet og børnekultur. Se det fulde program på www.childinthecity.com.

 

Tilmelding for pressen til åbningen

H.K.H. Kronprinsesse Mary åbner konferencen sammen med by- og kulturrådmand Jane Jegind, rektor på Syddansk Universitet Henrik Dam og dr. Jan van Gils, formand for European Network of Child Friendly Cities (ENCFC) mandag den 29. september kl. 14.00.

 

Pressen er velkommen til at dække åbningen af arrangementet og bedes tilmelde sig på forhånd ved at sende en mail til kommunikationskonsulent Katja Antabi, kaan@odense.dk senest den 28. september.