Spring til indhold
Nyhed

Kronprinsesse Mary indvier legeplads i Odense

23-09-2014

En interaktiv Kompan-legeplads i hjertet af Odense står i næste uge klar med tårne, rutsjebane, klatrebane og H.C. Andersen-fortællinger. Kronprinsesse Mary får æren af at klippe snoren til byens nye legeunivers, inden hun begiver sig videre til åbningen af konferencen Child in the City på Syddansk Universitet, der netop har fokus på børns muligheder for – og ret til - fritid og leg i bymidten.

 

Mandag d. 29. september ankommer kronprinsessen til Gråbrødre Plads kl. ca. 13.00, hvor hun vil blive modtaget af Odense Kommunes by-og kulturrådmand Jane Jegind (V), der glæder sig over den royale indvielse.

- Odenses overordnede vision hedder At lege er at leve. Med kronprinsessens indvielse og deltagelse i Child in The City konferencen, får vi understreget vigtigheden i visionens budskab.

 

Ved modtagelsen vil kronprinsessen få følgeskab af den særlige odenseanske H.C. Andersen Parade, der udklædt som eventyrfigurer vil eskortere hende til legepladsen på Ove Sprogøes Plads. Efter åbningstale fra by-og kulturrådmanden erklærer kronprinsessen legepladsen får åben, der herefter vil blive indtaget af en odenseansk 0.klasse.

 

Legepladsen er den første i Danmark, hvor man via apps på legeelementerne kan downloade H.C. Andersen-eventyr på i alt 16 forskellige sprog, hvilket blandt andet gør aktiviteterne særligt attraktive for de mange H.C. Andersen-turister, der hvert år besøger Odense.

 

Den nye legeplads er et resultat af projektet Sammen om Centrum, hvor Odenses By– og Kulturforvaltning og private aktører har givet håndslag på at arbejde sammen om at løfte Odense centrum i retning af flere besøgende, der bliver i længere tid.

 

- Det unikke ved legepladsen er, at vi har lyttet os frem til, at legemuligheder midt i centrum er et stort ønske blandt byens gæster og borgere.

Ordene er Peter Bøgholms, direktør i Odense Cityforening, der har været med til at finansiere den nye legeplads.

 

Pressens deltagelse ved indvielsen af legepladsen kræver tilmelding senest lørdag d. 27.september til kommunikationskonsulent Katja Antabi på: kaan@odense.dk