Spring til indhold
Nyhed

Korrigeret pressemeddelelse: Lokalplan for spændende boligområde ved Lindved Ådal i høring

11-11-2014

I dag vendte Odense Kommunes By – og Kulturudvalg tommelfingeren opad til at sende et lokalplansforslag i høring, som skal bane vejen for, at et nyt boligområde til foråret kan skyde op ved det rekreative område ved Lindved Ådal, få kilometer fra det kommende supersygehus. Ejendomsudviklings-firmaet Humlebo Gruppen A/S, der har købt grunden, er overbevist om, at området vil blive særligt attraktivt for personer med tilknytning til det nye OUH.

 

- Vi regner med at sælge grundene hurtigt både nu og i fremtiden, for beliggenheden er utrolig god. Tæt på centrum, Rosengårdscentret og alligevel i et rekreativt grønt område. Desuden vil letbanen komme næsten lige forbi, og det nye OUH kan klares på otte minutter på cykel, fortæller projektchef i Humlebo Gruppen A/S Mie Normann Rasmussen.

 

Priserne for de nye parceller kommer formentlig til at ligge fra ca. 750.000 kr. og op til ca. 1 mio. kr. pr. udstykning. Desuden overvejer Humlebo Gruppen A/S at lade en del af udstykningen gå til familievenlige rækkehuse.

 

- Det glæder mig, at private investorer også tror på Odenses fremtidige vækst og kan se behovet for flere boliger. Og så er jeg selvfølgelig glad for, at lokalplanen lægger op til, at beboerne får muligheden for at håndtere regnvand på den helt rigtige måde. Herudover ser jeg frem til at få mange gode og konstruktive input i høringsfasen, siger by – og kulturrådmand Jane Jegind (V)

 

Lokalplanen som nu sendes i høring åbner op for, at man kan bygge i både træ, mursten og sågar halm – hvis blot man sørger for, at husfacaden fremstår pudset. Klimaforandringerne er også tænkt ind i det kommende byggeri – for har man lyst, kan man vælge at håndtere skybrud og anden nedbør med grønne tage i form af græs eller sedum. Desuden vil området få en særlig frodig vejprofil, der tillige kan være med til at håndtere regnvand.

 

Efter endt høring og såfremt det bliver politisk vedtaget, vil de første udstykninger formentlig kunne være på plads i foråret 2015.

 

Desuden skal der etableres støjafskærmning ved den nærliggende jernbane, busholdeplads og Odense kommunes knallertbane på Teglværksvej.