Spring til indhold
Nyhed

Kender du en ildsjæl, virksomhed eller forening, som har ydet en særlig indsats for børn og unge med handicap eller særlige behov?

24-10-2014

Flere børn og unge med handicap eller særlige behov skal opleve at deltage i et samfundsliv med fritid, kultur, foreninger, uddannelse og job. Derfor anerkender Odense Handicapråd i år en virksomhed, forening eller person i Odense, der i særlig grad yder en indsats for at inkludere børn og unge i samfundslivet.

 

Det er ikke størrelsen på indsatsen for børn og unge, der tæller. Det er derimod betydningen af indsatsen, som vægtes, når Odense Handicapråd udvælger årets vinder. Selv en lille indsats, som de fleste ikke lægger mærke til i hverdagen, kan gøre en enorm forskel for børn og unges livskvalitet.

 

- Jeg håber, at noget af den positive opmærksomhed omkring Handicapprisen kan medvirke til, at flere børn og unge kan deltage i samfundslivet på lige fod med andre. Det kan sagtens lade sige gøre. Det handler om at se muligheder frem for begrænsninger. Et job, fritidstilbud eller uddannelsesforløb kan sagtens indrettes til børnenes behov, siger Birthe Malling, formand for Odense Handicapråd.

 

Sådan indstiller du kandidater til Handicapprisen

Handicapprisen bliver tildelt på baggrund af indstillinger. Kravet er, at den indstillede bor i Odense, og at indsatsen skal være kommet børn eller unge i Odense Kommune til gode.

 

Forslaget skal vedlægges en kort begrundelse, så Handicaprådet kan vurdere, hvorfor det lige netop er din kandidat, der skal løbe af med æren og skulpturen af Jens Galschiøt.

 

Fristen for indstilling til Handicapprisen er mandag den 10. november og skal sendes til: Odense Handicapråd, att.: Charlotte Bækholm, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ eller via e-mail: chb@odense.dk

 

Handicapprisen 2014 uddeles den 3. december på FN's internationale Handicapdag. Prisen overrækkes af Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen. Overrækkelsen finder sted i Senior Hus Odense fra kl. 16.00-18.00.

 

Deltag i arrangementet

Alle interesserede er velkomne til at deltage i arrangementet, hvor der vil være tegnsprogstolk til stede. Tilmeldingsfristen for at deltage i arrangementet er den 16. november 2014 til jeans@odense.dk eller på tlf. 65 51 54 00.