Spring til indhold
Nyhed

Kæmpe gadefest på Thomas B. Thriges Gade binder fortid og fremtid sammen med borgmester, bilparade og pic-nic på asfalten

05-05-2014

En ny begyndelse for Odense

Lørdag den 28. juni vågner odenseanerne til begyndelsen på et forandret Odense.

 

Starten på omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade går i gang og det bliver en festdag, hvor Fra Gade til By over to dage inviterer til gadefest på den lukkede del af Thomas B. Thriges Gade mellem Østre Stationsvej og Nørregade.

 

Odenseanerne vil blive budt på morgenbord, bilparade, fælles pic-nic og den officielle start på byomdannelsen ved borgmester Anker Boye og administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygaard.

 

Farvel til biler, goddag til mennesker

Gadefesten sættes i gang kl. 10.00 med gratis morgenbord til de første 2000 gæster.

 

Kl. 11.00 kører de allersidste biler nogensinde på den nu lukkede del af vejen. Vi siger tak for alt til Thomas B. Thriges Gade med en flot, historisk bilparade.

 

En perlerække af smukke biler fra gamle dage og frem til 2014 vil trille ned af gaden. Som en historisk gestus til gaden og dens betydning for Odense, vil Borgmester Anker Boye, sammen med administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygaard, ankomme til festpladsen i en veteranbil magen til den borgmester Holger Larsen kørte i, da han i 1970 indviede gaden.

 

Dengang blev et silkebånd klippet over, for at markere bilernes nye vej gennem Odenses bymidte. Denne gang vil båndet blive bundet sammen igen for at markere, at Odense igen vil få én sammenhængende bymidte, hvor byliv og mennesker har førsteret frem for biler.

 

Borgmester Anker Boye glæder sig til byggeriet på gaden går i gang:

”Vi er i en historisk tid for Odense og markeringen af starten på omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade bliver en historisk dag for vores by. Nu går vi for alvor i gang med de nødvendige forandringer, som skal til, for at vi kan fremtidssikre vores by til glæde og gavn for alle nuværende og fremtidige odenseanere.”

 

Efter paraden kører alle bilerne til Flakhaven, hvor man kan kigge nærmere på køretøjerne og få en snak med chaufførerne.

 

Skovtur i asfaltjunglen – Kom til kæmpe pic-nic midt på Thomas B. Thrige Gade

Fra kl. 13.00 vil et spændende udvalg af madboder åbne langs vejen og den nystartede folke-bevægelse PicnicFyn inviterer alle til at nyde frokosten midt på gaden i én stor fælles pic-nic event.

 

Borde, bænke og parasoller sørger for luksus pic-nic komfort og akustisk musik, underholdende indslag og sjove aktiviteter vil sørge for den rette skovtursstemning.

 

Du kan vælge at møde op med dit gode humør og et pic-nic tæppe eller sikre dig en plads ved et af langbordene på picnicfyn.dk. Der er allerede åbent for bestillinger.

 

Lørdagens aftenprogram afsløres senere

Til aftenens program har vi stadig flere overraskelser i ærmet, som vil blive offentliggjort tættere på festen.

 

Søndag med fart på

Søndag den 29. juni bliver fyldt med fart, sjov og ballade, når DR’s Ramasjang Rally forvandler den grå asfalt til et vildt og spraglet rallyområde.

 

Her skal børn i alderen 7 – 12 år dyste i den store Odense SFO Ramasjang Rally-konkurrence om at være Odenses hurtigste i sæbekassebil-ræs.

 

Hvis du er mellem 7 og 12 år og har lyst til at være med, kan du stadig tilmelde dig ved at kontakte Jacob fra DR på jarc@dr.dk eller tlf. 28 54 00 29.

 

Fakta om gadefesten

Gadefesten markerer starten på omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade under projektnavnet Fra Gade Til By.

 

Festen foregår lørdag den 28. og søndag den 29. juni 2014 på stykket af Thomas B. Thriges Gade mellem Østre Stationsvej og Nørregade.

 

Gadefesten afholdes af Fra Gade til By projektet i samarbejde med Musikhuset Posten, DR, Ingrid Kristensen og Co. PicnicFyn med flere.

 

Der er gratis adgang til alle aktiviteter og begivenheder.

 

Program

 

Lørdag den 28. juniKonferencier: Emil Thorup

 

Kl. 10.00 Morgenmad til de første 2000 festdeltagere. Hyggelig jazzmusik fremført af studerende fra Odense Musikkonservatorium sørger for god stemning.

 

Kl. 11.30 Bilparade med biler fra 1929 og frem til 2014 kører ad Thomas B. Thriges Gade fra nord mod syd. Bilerne kører efterfølgende til Flakhaven.

 

Kl. 12.00 Anker Boye og Jesper Nygård sætter officielt omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade i gang og foretager en symbolsk sammenbinding af Odenses bymidte.

 

Kl. 12.30 Poetisk og farverig dans med odenseanske gymnastik- og balletpiger og –drenge koreograferet af Ingrid Kristensen og co.

 

Kl. 13.00 Madboder åbner. Pic-nic på vejbanen med underholdning undervejs.

 

Kl. 20.30 Aftenens program afsløres senere!– 23.30

 

Søndag den 29. juniKonferenciers: Sofie og Carsten fra Ramasjang

 

Kl. 10.00 Gadefesten åbner

 

Kl. 10.30 Bowling-rally, dragster-ræs, mini rally for de 2-5 årige, pic-nic område.

 

Kl. 12.00 Rallyturnering for de 7 – 12-årige– 14.00

 

Kl. 14.00 Kåring af de seje vindere af rally-turneringen

 

Kl. 14.30 Koncert med rockbandet Powersolo

 

Kl. 16.00 Gadefesten slutter. Tak for alt TBT!

 

Fakta om projektet

Thomas B. Thriges Gade stod færdig i 1970. Inden da var Odenses Nørrebro-kvarter blevet ryddet og beboerne genhuset, for at gøre plads til vejen.

 

En ruin fra 1300-tallet måtte også flyttes, så der kunne blive plads til den firesporede vej.

 

Gaden blev officielt indviet den 6. maj 1970 af byens daværende borgmester Holger Larsen.

 

Et enigt byråd vedtog i 2008 at omdanne gaden til et bilfrit byrum med boliger og letbane.

 

Natten til den 28. juni lukker den første del af omdannelses-området mellem Nørregade og Østre Stationsvej for biler og selve byggeriet går i gang mandag den 30. juni.

 

Under gaden etableres 1100 parkeringspladser med op- og nedkørsel fem forskellige steder.

 

Der bygges ca. 53.000 etage m2 bygninger i området med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

 

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis er rådgiver for projektet.

 

Projektet koster 853 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 343 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.

 

Læs meget mere om omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade på fragadetilby.dk og facebook.com/infoboksen