Spring til indhold
Nyhed

Infoboksen fejrer fødselsdag og 60.000 besøgende

27-02-2014

Infoboksen flager for endnu et år på Fisketorvet, og at antallet af besøgende i udstillingen om den historiske byomdannelse i Odense nu har rundet 60.000.

 

Projektchef for Fra Gade Til By, Svend Heegaard, er glad for den store interesse:

”Hele idéen med den røde boks er jo at skabe synlighed og dialog omkring omdannelsesprojektet, og at give odenseanerne så let adgang som muligt til informationer om, hvad der skal ske i deres by. Derfor er jeg meget tilfreds med besøgstallet og jeg glæder mig over, at indsatsen fra projektets side om at gøre planerne for omdannelsen så lettilgængelige som muligt, har båret frugt.”

 

I fødselsdagens anledning byder Fra Gade Til By på flødeboller til alle gæster, der lægger vejen forbi Infoboksen på fredag. Her kan du samtidig høre om projektet og se eksempler på fund fra den store arkæologiske udgravning på I. Vilhelm Werners Plads.

 

Arkæologiske attraktioner

I udgravningen ved siden af Infoboksen dukker der hele tiden spændende levn fra den odenseanske fortid op. I det forgangne år har især fundet af en 900 år gammel hunde høm høm, senere døbt ”danebæ”, en glasring og et guldsmykke fra middelalderen trukket mange besøgende til. De arkæologiske fund fra udgravningen udstilles løbende i Infoboksen i vores faste udstilling om Fra Gade Til By-projektet.

 

”Vi har fra starten gjort meget ud af at åbne udgravningen for publikum og det giver rigtig god mening, at de spændende fund fra Odenses fortid også udstilles her i boksen side om side med det, der bliver Odenses fremtid. Sammen med arkæologerne giver vi på den måde odenseanerne nem adgang til de enorme mængder af viden om Odenses historie, som i øjeblikket bogstaveligt talt vælter op af jorden”, siger Svend Heegaard.

 

Boksen ud af boksenFrem mod sommeren kan man også møde den røde infoboks i en miniudgave rundt omkring i Odense. Den vil være at finde bl.a. på Grønttorvet, i gågaden og til byens festivaler og store arrangementer. Det sker som led i en større informationsindsats frem mod lukningen af Thomas B. Thriges Gade natten til d. 28. juni 2014.

 

Derudover er Infoboksen som sædvanlig åben for besøgende:

 

Hverdage kl. 12.00 - 17.30

Lørdage kl. 10.00 - 14.00

 

Læs mere på fragadetilby.dk

Følg udgravningen og de øvrige aktiviteter på facebook.com/infoboksen

 

For yderligere informationer kontakt

Projektchef Svend Heegaard, tlf.: 51777356

Kommunikationsansvarlig Ann-Britt Nørgaard, tlf.: 24263950

 

Fakta

 

Infoboksen

 

Infoboksen er pt. opsat ved Fisketorvet i Odense.

Den indeholder udstillingslokale og møderum i stueetagen og kontorfaciliteter for Fra Gade til By projektet på 1. sal.

 

Udover de 50.000 besøgende i selve udstillingen har boksen også dannet ramme om flere end 100 informations- og dialogmøder med projektets forskellige interessenter, naboer og andre interesserede.

 

Infoboksen skal huse udstilling og projektkontor frem til projektets afslutning i 2020, hvorefter den kan bruges til et andet formål eller sælges.

 

Om Fra Gade til By

 

Fra 2013 til 2020 omdannes den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense.

 

Der bygges ca. 53.000 etage m2 med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis er rådgiver for projektet og Cowi er bygherrerådgiver.

 

Projektet koster 852 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 342 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.

 

Fra Gade til By-projektet udføres i etaper

 

Thomas B. Thriges Gade bliver lukket for gennemkørende trafik fra Hans Jensens Stræde og til Østre Stationsvej i sommeren 2014.

 

Straks derefter starter byggeriet på denne del af gaden.

Biler, busser og taxaer kan stadig køre på den sydlige del af Thomas B. Thriges Gade frem til midten af 2016.

 

I 2016 står p-kælderen i første etape færdig og tages i brug. Mens p-kælderen er i brug, går byggeriet af huse i gang ovenpå.

 

Fra 2017 starter byggeriet af den sydlige del af P-kælderen fra Lotzes Have og til Odense Å.

Derefter bygges husene ovenpå.

 

I 2020 står hele området færdigt.

 

Læs mere på fragadetilby.dk

Følg udgravningen og de øvrige aktiviteter på facebook.com/infoboksen