Spring til indhold
Nyhed

I beskæftigelse med funktionsnedsættelse

26-05-2014

Det kræver en aktiv indsats at skabe plads til alle på arbejdsmarkedet. Derfor har Odense Kommune blandt andet udarbejdet en strategi for personer med funktionsnedsættelse i beskæftigelse og i uddannelse. I forbindelse med denne strategi har repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer og medlemmer af det Lokale Beskæftigelsesråd i samarbejde med ArbejdsmarkedsCentret taget initiativ til afholdelse af en workshop.

 

Det kan være lidt af en jungle at finde vej rundt i de mange regler og ordninger, som egentlig er lavet for at hjælpe personer med funktionsnedsættelse til at blive på arbejdsmarkedet eller til at komme ind på det. Mange gange kan det derfor ende med, at bureaukratiet bliver en bremseklods i stedet for en hjælp til den enkelte.

 

-Det handler om at skabe bedre rammer, klarere kommunikation og mere gennemsigtighed på området, så endnu flere kan opleve fornøjelsen af - igen - at være en del af et arbejdsfællesskab. Siger rådmand Steen Møller.

 

Til workshoppen er indbudt handicaporganisationer, udvalgte virksomheder, interesseorganisationer og relevante medarbejdere i Odense Kommune. Dagen sættes i gang med en velkomst fra Rådmand Steen Møller efterfulgt af flere oplæg, som belyser interessante aspekter omkring beskæftigelse og uddannelse for personer med funktionsnedsættelse. Senere på dagen vil der være debat i workshops med henblik på at oppebære og udvikle et stærkt samarbejde med virksomhederne omkring åbenhed, rummelighed og ansvarlighed.

 

Workshoppen afholdes tirsdag d. 27. maj fra kl. 9:30 til 15 i Odin Havnepark, Lumbyvej 11, 5000 Odense C.