Spring til indhold
Nyhed

Hvad skal du være når du bliver stor? Tjek mobilen

02-09-2014

Ungeenheden i Odense Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsforvaltning er gået sammen med virksomheden Schultz om at lave en app, der skal hjælpe unge med at vælge den rette uddannelse og til at blive i den. Den har fået navnet ’Ungeguiden’ og er målrettet alle unge, men i særdeleshed de, der er under seriøs ombygning inde i hovedet. Målet er uddannelse og fastholdelse, slår rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Steen Møller, fast.

 

- Nogle unge har svært ved at finde vej ind i uddannelsessystemet af forskellige årsager. Samtidig er der en del unge, som har barrierer i forhold til at gennemføre en uddannelse. Det er blandt andet de unge, vi skal hjælpe med en app, der viser en hurtig og tilgængelig vej til hjælp. Vi vil gerne møde de unge, der hvor de er og på en måde, de kan forholde sig til. siger Steen Møller.

 

I ’Ungeguiden’ finder den unge oplysninger om uddannelse, vedledning om problemer, man kan løbe ind i undervejs i uddannelsen, der er rutevejleder til uddannelsessteder og en genvej til hurtig kontakt til en medarbejder, som kan sørge for, at man får den hjælp, man har behov for.

Nordfyns Kommune er sammen med Odense med på app’en helt fra starten.

 

- Perspektiverne er til at få øje på, og vi har længe ønsket os at kommunikere med de unge på deres hjemmebane. Derfor har vi valgt at gå med i samarbejdet så hurtigt som muligt. Samtidig betyder det også, at vi kan være med til at komme med input til videreudvikling af app’en, så den bliver ved med at være relevant for de unge, siger Ejner Jensen, direktør for Børn og Unge i Nordfyns Kommune.

 

Arbejdsmarkedcenterchef Dennis Mølgaard Hansen har fulgt tilblivelsen af app’en tæt.

 

- Det er et redskab som kan bruges af unge, som målrettet går efter noget bestemt, men også af den gruppe unge, som ikke har styr på fremtidens muligheder og som er i fare for at opgive, inden de overhovedet kommer i gang. Ved at samle overblikket for de unge på et medie, som de er vant til at bruge, håber vi at vi kan hjælpe flere unge til selv at finde en uddannelse eller til at tage kontakt, hvis der opstår problemer.

 

Odense er gået sammen med virksomheden Schultz, som har lang erfaring med digital udvikling og med at præsentere uddannelser, muligheder og veje til job gennem uddannelse på forskellige måder på nettet og i skolerne. App’en er således et naturligt skridt for virksomheden, der i mange år har leveret løsninger til det offentlige Danmark på en lang række forskellige områder.

 

Det er Schultz, der sørger for en løbende opdatering af app’en.

 

- Ungeguiden justeres til, så den er tilpasset den enkelte kommune, med de tilbud der er der. Vi sørger for, at uddannelserne hele tiden er opdaterede, velbeskrevne og lette at finde rundt i for de unge, siger Marketingschef hos Schultz, Janne Rumle Becker.

 

App’en bliver lanceret d. 2/9 i Nordfyns og Odense Kommuner og er i første omgang tilgængelig på IOS og Android. Den kan findes i App Store og på Google Play ved at søge på Ungeguiden.