Spring til indhold
Nyhed

Hunden, der logrer med halen for et partnerskab i Odense

26-06-2014

Besøgshunden Napoleon vil uden tvivl logre lidt kraftigere med halen, når den i eftermiddag besøger beboerne på Herluf Trolle Plejecenter, hvor den har sin faste gang én gang om ugen. Den er nemlig inviteret med, når Ældre Sagens lokalformand Palle Vennekilde og ældrerådmand i Odense Kommune Per Berga Rasmussen (Ø) i dag kl. 14.30 skriver under på en forpligtende partnerskabsaftale til gavn for byens ældre.

 

Fælles mål om at bekæmpe ensomhed

De to underskrivere lægger begge vægt på, at håndeslaget og underskriften skal være med til at forebygge og bekæmpe ensomhed blandt byens ældre.

 

”I Ældre Sagen har vi et formuleret mål om at være med til at halvere ensomheden blandt ældre inden 2020. Med den her aftale tror vi på, at vi kan nå de borgere, der ikke af sig selv kommer til vores aktiviteter i dag, men som bl.a. hjemmeplejen og kommunens ældrekonsulenter har kontakt med,” udtaler Palle Vennekilde.

 

Ældrerådmand Per Berga Rasmussen ønsker med aftalen også at få et endnu tættere samarbejde med Ældre Sagen om nogle af de allermest ensomme ældre:

 

”Vi står over for at sætte flere forskellige projekter i søen, der er støttet af regeringens ældrepulje. Jeg ser gerne, at Ældre Sagen bliver medudvikler på et eller flere af de projekter,” udtaler han og fortsætter:

 

”Vi skal først og fremmest have fundet metoder til at opspore de ældre, som vi ved i dag lever lidt gemt og glemt i vores by. Når vi har det, skal vi som kommune give den indsats, der måtte være behov for, men vi er helt afhængige af at kunne bygge bro til sociale aktiviteter og netværk. For de kan tilbyde noget, vi ikke kan, nemlig at danne rammen om langvarige og ligeværdige venskaber. Og det er det, der for alvor betyder noget for menneskers glæde ved tilværelsen,” lyder det fra Per Berga Rasmussen.

 

Ligeværdige og gensidigt afhængige parter

Ældre Sagen i Odense og Odense Kommune har igennem de senere år haft et godt samarbejde. Når parterne i dag vælger at indgå et formelt partnerskab, er det samtidig en understregning af den gensidige afhængighed parterne imellem.

 

Kommunen er afhængig af den store viden, Ældre Sagen besidder, foreningens kendskab til målgruppen og ikke mindst den store ressource foreningen har i kraft af flere hundrede frivillige, bare i Odense.

 

Omvendt forpligter kommunen sig på at inddrage og høre Ældre Sagen i sager om ældre, at stille sin ekspertise og viden til rådighed, bl.a. i form af undervisning af Ældre Sagens frivillige og ikke mindst at lade medarbejderne fungere som brobyggere mellem ensomme ældre og Ældre Sagens mange tilbud.

 

Underskrivelse af partnerskabsaftalen – hvor og hvornår

Herluf Trolle Plejecenter, Herluf Trolles Vej 148, 5220 Odense SØ, kl. 14.30

 

Samarbejder i dag

Ældre Sagen og Odense Kommune samarbejder bl.a. om nedenstående projekter og har flere på vej. • Spisevenner

• Demensvenner

• Besøgshunde på plejecentre

• Vågetjeneste

• Gymnastikhold for ældre

• Samarbejde med Lysningen