Spring til indhold
Nyhed

Hjemløse fra hele landet dyster i fodbold på St. Dannesbo i morgen

23-04-2014

Den gamle herregård St. Dannesbo, som ligger i udkanten af Odense og til daglig yder omsorg og støtte til byens hjemløse, lægger i morgen torsdag grønsvær til hjemløse fodboldben fra hele landet.

 

Forsorgshjemmet danner nemlig rammen om årets Fynske Mesterskaber i Hjemløsefodbold. På St. Dannesbo ser man frem til en dag i fodboldens tegn.

 

- Vi ser frem til at få besøg af en masse fodboldglade mennesker, der kæmper og går til den. Vores brugergruppe har ofte mange problemer, så det er dejligt at både de og personalet kan få et afbræk fra hverdagen, hvor der er fokus på noget helt andet – i det her tilfælde sport, sundhed og fællesskab, fortæller lederen på St. Dannesbo Gitte Lundgren.

 

Selv om det er Fynske Mesterskaber, deltager 14 hold fra hele Danmark. De spiller om medaljer og pokaler. Ca. 130 spillere vil indtage St. Dannesbo fra kl. 10.00- 16.00. Stævnet arrangeres af OMBOLD, der siden 2003 har arrangeret fodbold for hjemløse. Oftest foregår OMBOLD på asfalt, men på St. Dannesbo spiller man på græs.

 

For at gøre endnu mere ud af dagen har St. Dannesbo inviteret Baggårdsbandet fra Kirkens Korshær. Bandet består af brugere fra Kirkens Korshær, der alle har en historik med hjemløshed og i nogle tilfælde misbrug. Sammen med gadepræst Peter Thyssen dyrker de musikken som deres fælles interesse.

 

- Baggårdsbandet er kendt for at skabe en god stemning, så derfor er det dejligt, at vi kunne få dem ud at spille. Vi er sikre på, at de kan være med til at løfte stemningen lige en tand mere på en forårsdag, hvor solen forhåbentlig skinner, og der bliver gået til stålet på fodboldbanen, siger socialpædagog Sarah Baagøe Petersen.