Spring til indhold
Nyhed

Festlig åbning af Odins Bro

19-05-2014

Nordeuropas største svingbro med den markante signalgrønne farve er en længe ventet drøm om at kunne forbinde nord og sydgående trafik i Odense. Alle byens borgere inviteres derfor til en festlig weekend når Odenses nye vartegn åbner.

 

Dagen bliver historisk, for i over 40 år har Odense drømt om en kanalforbindelse. Jeg er stolt over, at kunne være med til at indvie et så vigtigt element, som broen er, i forhold til at sikre optimal tilgængelighed i vores by fremover,” siger by – og kulturrådmand Jane Jegind, der sammen med Odenses borgmester Anker Boye står for den officielle indvielse.

 

I forbindelse med åbningen af broen udgiver Fyens Stiftstidende i dagene op til indvielsen et særligt tillæg med historier knyttet til broforbindelsen. Her kan man blandt andet komme på vagt med brovagten eller blive klogere på broens trafikale betydning for Odense.

 

Lørdagens åbnings-program byder på Odinsbroløbet kl. 14.00, hvor op til 8000 mennesker har mulighed for at deltage. Er man ikke til de lange distancer, kan man med fordel melde sig til stavgang eller en gåtur med hunden over broen.

 

Om søndagen inviteres til et 200 meter langt kagebord på hele broforløbet, der byder på en særlig Odinstang og 4000 kopper gratis kaffe. Derudover vil der være loppemarked, guidet tur med Stig Langsager, der har stået i spidsen for projektet siden første spadestik for fire år siden, børneaktiviteter, musik, veteranbiler og meget mere. De fleste arrangementer på dagen er åbne for alle, mens nogle få kræver særlig tilmelding.

 

Se hele programmet og de aktiviteter der kræver særlig tilmelding på odense.dk/Odinsbro.

 

I tråd med broens navn vil vikingelandsbyen ved foreningen Odins Vi begge dage være til stede med aktiviteter og boder.

 

Ved den officielle indvielse vil broen svinge, så et første skib på symbolsk vis kan sendes i gennem kanalen alt i mens 1000 balloner sendes i luften. Herefter vil et optog på hjul tage over, inden det professionelle cykelløb Fyn Rundt slutter dagen af med at krydse broen, der fra omkring kl. 20.00 åbner for almindelig trafik.