Spring til indhold
Nyhed

Enhed på odenseansk plejecenter fri for svinerelateret MRSA

13-06-2014

Odense Kommune har netop modtaget den endelige besked fra Mikrobiologisk afdeling på OUH; Ingen af beboerne eller de ansatte på plejecenter-enheden, der i den senere tid er blevet undersøgt for den svinerelaterede MRSA, er smittet med eller bærere af den resistente bakterie.

 

”Det er jeg naturligvis glad for,” udtaler adm. direktør Helene Bækmark, der ikke lægger skjul på, at det har været en ekstraordinær situation for både beboere og ansatte, samtidig udtrykker hun sin medfølelse for den familie, der i april mistede et kært familiemedlem. Et dødsfald, der blev sat i forbindelse med den svinerelaterede MRSA-bakterie.

 

Den grundige undersøgelse af plejecenter-enheden blev iværksat af Odense Kommune i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, efter man havde konstateret svinerelateret MSRA på stedet.

 

Tilbage til en almindelig hverdag

Da undersøgelsen har vist, at ingen af de nuværende beboere eller personalet i den pågældende enhed er smittede eller raske bærere af bakterien, iværksættes der ikke yderligere tiltag på plejecentret. Ledende embedslæge Henrik L. Hansen og forklarer:

 

”Efter udbruddet af den svinerelaterede MRSA på det berørte plejecenter, er der taget de nødvendige forholdsregler. Undersøgelsen har nu vist at hverken de nuværende beboere eller personalet på enheden er bærere af bakterien, hvorfor der ikke er grundlag for at iværksætte yderligere forholdsregler på stedet.”