Spring til indhold
Nyhed

Elmelund Skov indvies med aktivitetsdag

20-05-2014

Det kommer ikke til at skorte på oplevelser og aktiviteter, når børn og voksne søndag den 25. maj kan tage del i indvielsen af den 360 ha. store skov i det vestlige Odense, Elmelund Skov. 200 frivillige, VandCenter Syd, Naturstyrelsen Fyn og Odense Kommune er gået sammen om at skabe en festlig og begivenhedsrig dag, der skal markere åbningen af Odense største skov.

 

- Det er en fantastisk og historisk dag, vi står overfor, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind. Takket være et godt samarbejde med byens frivillige, borgere og professionelle samarbejdspartnere kan vi indvie kommunens største skov og glæde os over, at byen nu får et kæmpe område helt tæt på byen, hvor vi kan boltre os. Og ikke mindst kan vi glæde os over, at skoven beskytter grundvandet i området, der i fremtiden skal forsyne op mod en tredjedel af byens borgere med rent drikkevand.

 

Program

 

10.00

Aktiviteterne åbner

Motionsløb – 5 km

 

10.45

By- og Kulturrådmand, Jane Jegind planter bøgetræer med børn fra Bolbro

 

11.00

Officiel indvielse af skoven: By- og Kulturrådmand Jane Jegind og direktør i VandCenter Syd Anders Bækgaard. Plantning af træ og åbning af vandpost. Skovrider Søren Strandgaard guider en tur ud i skoven

 

16.00

Aktiviteterne slutter

 

Det fulde program kan ses på www.odense.dk/elmelundskov.

 

Elmelund Skov kort fortalt

I dag er Elmelund Skov en skov i knæhøjde, hvor man så langt øjet rækker kan se nyudsprungne træer. Om bare 5-10 år er skoven vokset over hovedhøjde. Det nyanlagte stisystem på 15 km kan allerede nu tages i brug til ture i skoven.

 

Skoven skal skabe et unikt bynært, rekreativt skov- og naturområde, der kan give mange forskellige oplevelser. Samtidig beskyttes det vigtige grundvandsmagasin under skoven. Det skal i fremtiden levere op mod en tredjedel af drikkevandet til Odenses borgere.

 

Skoven er resultatet af et samarbejde mellem Naturstyrelsen Fyn, VandCenter Syd og Odense Kommune.