Spring til indhold
Nyhed

Efteruddannelse for håndværksmestre kan være nøglen til vækst

09-01-2014

Siden 2011 har Odense Kommune og Grøn Erhvervsvækst udbudt efteruddannelse i energirenovering af boliger og større bygninger til fynske håndværksmestre. Og kombinationen af stigende efterspørgsel på energibesparende løsninger og ny viden kan være vejen til vækst for den hårdt prøvede byggebranche.

 

Det kan Lenni Brødsgaard fra Brødsgaard Isolering skrive under på, for han deltog i det allerførste undervisningsforløb i 2011/2012. Mandskabet i Brødsgaard Isolering er sidenhen fordoblet, fra 4 til 8 medarbejdere, og Lenni Brødsgaard forventer at skulle ansætte yderligere to medarbejdere i foråret.

 

- Jeg synes, jeg fik temmelig meget ud af kurset. Jeg blev rustet til at svare på kundernes spørgsmål, lave energiberegninger, og så lærte jeg, at man kan søge tilskud til energirenoveringer. Nu har jeg fået lavet en fast aftale med Fjernvarme Fyn, som betyder, at jeg søger tilskuddet på kundernes vegne, forklarer Lenni Brødsgaard.

 

Ny viden og samarbejde på tværs styrker konkurrenceevnen

Motivationen til at starte på efteruddannelsen var i top, for Lenni Brødgaard kunne fornemme på sine kunder, at energibesparelser var oppe i tiden, særligt på grund af de stigende energipriser og boligejeres fokus på at spare.

 

- Kurset gav rigtig god mulighed for at netværke med andre virksomheder. På energimessen, som var en del af kurset, fik vi lavet et rigtig godt team, og vi samarbejder stadig. Stemplet som energihåndværker understøtter dermed mit nye forretningsområde med isoleringsopgaver rigtig godt.

 

- Undervisningen i salg og markedsføring lærte mig at være mere opmærksom på de bløde værdier i forhold til kunderne, og forventningsafstemning er blevet et kodeord for mig. Så jeg bruger nu mere tid på at forklare kunderne om løsninger, så der ikke opstår tvivl eller usikkerhed, slutter Lenni Brødsgaard.

 

Gratis fyraftensmøde

Fyraftensmødet, som finder sted onsdag d. 15. januar kl. 16.00-18.00 hos Fjernvarme Fyn, Billedskærervej 7 i Odense, er ganske gratis. Tilmelding kan ske ved at sende en mail til JIMN@odense.dk eller ved at ringe til Odense Kommune på tlf. 65 51 24 93.

 

På mødet vil man helt uforpligtende kunne høre mere om uddannelsen, ligesom Lenni Brødsgaard vil bidrage med sine erfaringer med kurset og virksomhedens videre udvikling.

 

Læs mere om efteruddannelsen i energirenovering på www.groenerhvervsvaekst.dk.