Spring til indhold
Nyhed

Den fynske byggebranche viser stor interesse for Thrige Gade entrepriser

09-01-2014

Omdannelsen af den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade i Odense til en ny bydel med boliger, grønne byrum og et moderne p-anlæg med plads til ca. 1100 biler går i gang til sommer. Samtidig starter udviklings- og entreprenørselskabet KPC byggeriet af Odenses nye musik-, teater, og konferencehus, Odeon, på grunden ved siden af Odense Koncerthus.

 

For at give den fynske byggebranche bedst mulige betingelser for at byde ind på de mange attraktive entreprise-opgaver i forbindelse med de to store byggerier, inviterer Fra Gade til By nu branchen til et informationsmøde, hvor de forskellige entrepriser på byggerierne bliver præsenteret.

 

Flere end 40 fynske firmaer har allerede tilmeldt sig mødet, og det glæder projektchef for Fra Gade til By projektet, Svend Heegaard:

 

”Jeg er meget glad for at KPC har sagt ja tak til at samarbejde med os om at yde den her ekstra service for de fynske virksomheder. Odense er i gang med en rivende udvikling og det er ikke nogen hemmelighed, at vi meget gerne vil give lokale kræfter de bedste betingelser for at kunne byde ind på vores bygge-entrepriser”, siger Svend Heegaard og fortsætter:

 

”Vi følger selvfølgelig EU-lovgivningen om udbud til punkt og prikke, men vi vil gerne gøre en ekstra indsats, udover det lovpåkrævede, for at få lokale firmaer til at byde ind på opgaverne. Hvem der vinder udbuddene, er der jo en række forskellige kriterier, der afgør, men vi vil gøre, hvad vi kan for at informere den fynske byggebranche om deres mulighed for at få del i opgaverne”

 

På mødet vil Udvikling Fyn desuden fortælle om mulighederne for, at flere mindre firmaer kan slå kræfterne sammen i konkurrencedygtige konsortier, der kan byde ind på de attraktive entreprisepakker til en samlet værdi af ca. 540 mio. kr.

 

Endelig vil Odense Kommunes team for udbud og kontraktstyring informere om de sociale klausuler, der er gældende ved offentlige byggerier i Odense Kommune.

 

Mødet finder sted mandag den 13. januar på Odense Rådhus og tilmelding er nødvendig.

 

Bemærk: Tilmelding til mødet er nødvendig

 

Tilmelding til Susan Mortensen på: smor@odense.dk eller telefon: 24 63 83 52.

 

Fakta

Pressen er meget velkommen til mødet ved forudgående tilmelding. Tilmeld dig venligst til Susan Mortensen på e-mail: smor@odense.dk eller telefon: 24 63 83 52.

 

Invitation til byggebranchen med nærmere oplysninger om dagsorden, tid og sted for mødet kan ligeledes fås ved henvendelse til Susan Mortensen.

 

KPC og Fra Gade til By præsenterer ca. 45 entreprisepakker på mødet til en samlet værdi af ca. 540 mio. kr.

 

Invitationer til mødet er sendt ud til fynske virksomheder via byggeriets interesseorganisationer på Fyn.

 

Om Musik- og Teaterhuset

Samlet areal ca. 32.000 m2

 

Store sal med 1740 siddepladser, foyer med mobil foyerscene, café, restaurant mv. – ca. 13.500 m2 (ejes af Odense Kommune)

 

Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole – ca. 6.100 m2 (ejes af KPC og lejes af Syddansk musikkonservatorium og Skuespillerskole)

 

Odense Teater – ca. 1.100 m2 (ejes af KPC og lejes af Odense Teater)

 

Ungdomsboliger – ca. 2.200 m2 (bygges og ejes af boligorganisation)

 

Butik – ca. 700 m2 (ejes og udlejes af KPC)

 

P-kælder – ca. 8.500 m2 (ejes af Partnerskabet for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade)

 

Læs mere

Læs mere om Odense Musik- og Teaterhus på www.odense.dk/musikogteaterhus

Læs mere om KPC på www.kpc.dk

 

Om Fra Gade til By

Fra 2013 til 2020 omdannes den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense.

 

Der bygges ca. 53.000 etage m2 med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

 

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis er rådgiver for projektet og Cowi er bygherrerådgiver.

 

Projektet koster 852 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 342 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.

 

Læs mere

Hjemmeside: fragadetilby.dkFølg aktiviteter i forbindelse med omdannelsen på facebook.com/infoboksen