Spring til indhold
Nyhed

Dansk-tyrkisk fodboldbrag i Odense bliver en folkefest

08-07-2014

Der bliver ’gang i sagerne og sang i gaderne’ på både dansk og tyrkisk onsdag 3. september, når Danmark og Tyrkiet møder hinanden på TRE-FOR Park i en vital venskabskamp blot få dage inden, kvalifikationen til EM 2016 i Frankrig går i gang.

 

Ifølge DBU vandt Odense værtskabet i konkurrence med andre danske byer, fordi byen udover et attraktivt stadion midt i Danmark vil skabe en dansk-tyrkisk folkefest i midtbyen i løbet af dagen.

 

”Jeg er stolt over, at vi kan trække en både sportslig vigtig og publikumsmæssig attraktiv kamp til Odense. Når DBU vælger Odense, er det fordi vi har et professionelt set-up, hvor vi forener kræfterne i byen,” siger borgmester Anker Boye (S).

 

Odense Kommune og Odense&Co har samarbejdet med Odense Sport & Event om at få landskampen placeret i Odense, og vil den kommende tid sammen med blandt andre Odense Cityforening etablere en såkaldt ’fanmile’ i bymidten med boder, musik, konkurrencer og familieaktiviteter.

 

Selv om tyrkiske fodboldfans tidligere har udvist voldsom adfærd, har Odense ikke noget at frygte, mener bestyrelsesmedlem i Odense-fodboldklubben FC Avrasya.

 

”Det bliver en folkefest for fodboldglade familier. Der er stor forskel på tyrkisk klubfodbold og landsholdsfodbold. Folk vil komme rejsende til fra hele Danmark, men kun for at feste og se fodbold”, siger Kasim Kara.

 

Danmark spiller sin første kvalifikationskamp søndag den 7. september mod Armenien, mens Tyrkiet spiller mod Island tirsdag 9. september. De to hold er af FIFA rangeret som henholdsvis nr. 23 (Danmark) og nr. 35 (Tyrkiet).

 

Læs mere på DBU's hjemmeside.