Spring til indhold
Nyhed

Dansens Dag 29. april - Odense danser og du er inviteret med!

25-04-2014

Dansens Dag er en fejring af dansen i alle dens former. Som kunst, leg, sport og som menneskelig udtryksform. Dansen er fællesskabende og findes i alle kulturer og indgår i alverdens sammenhænge. Fra ritual til scenekunst – fra folkedans til ballet. Derfor fejres Dansens Dag også internationalt og finder sted verden over.

 

Med Amfiscenen som omdrejningspunkt

I Odense foregår dansen flere steder i byen – Flakhaven, gågaderne, Eventyrhaven, stationen og i særlig grad omkring Brandts Klædefabrik med Amfiscenen som det helt store omdrejningspunkt.

 

Programmet er spækket med indslag, optrædener og workshops med byens danseforeninger, så det er en oplagt mulighed for at få en smagsprøve på foreningernes dansetilbud samt for selv at afprøve en lang række dansestilarter - lige fra poledance til linedance til bollywood.

 

Find det fulde program på www.oplev.odense.dk/dansensdag

 

Årets Dans 2014 er inspireret af folkedans

Traditionen tro danses der Dansens Dag dansen på Flakhaven fra kl. 16.30 – 17.00, og alle kan være med. Selv om man taler om dansen som et universelt sprog, så er den netop også et kulturelt aftryk og en spejling af kulturelle og kunstneriske traditioner. Derfor er folkedansen valgt som årets tema for Dansens Dag for at se på et traditionelt nordisk udtryk, som er på vej tilbage, sejlende på en retro-bølge sammen med folkemusikken.

 

Så find træskoene frem og kom med! Se instruktionsvideoen på www.oplev.odense.dk/dansensdag.

 

Dagen rundes af med en koreografikonkurrence på Amfiscenen fra kl. 20.00 – 21.00, hvor dansere dyster på koreografisk talent. Den endelig afslutning er dansefesten i Studenterhuset fra kl. 20.00 – 24.00, hvor DJ Myk og Randi spiller op til dans på tværs af stilarter og rytme.

 

Vedhæftet er programmet for Dansens Dag. Læs også mere om Dansens Dag på

 

www.oplev.odense.dk/dansensdag

 

www.dansensdag.dk