Spring til indhold
Nyhed

Dalum har stemt: Bålhytte og skaterbænk til Tingløkkeskolen

05-06-2014

Ikke mindre end 400 Dalum-borgere, eller ca. 10 % af de stemme-berettigede, kiggede forbi Dalum Dagen og gav point til de i alt 12 ideer, de kunne stemme om i ”Dalum Bestemmer”.

 

Forslaget om en bålhytte ved Tingløkkeskolen fik flest stemmer og dermed de 60.000 kr., de havde ansøgt om. Hermed var der penge tilbage til den ide, der havde fået næstflest stemmer, nemlig skaterdrengene Tingløkke, der havde søgt om 35.000 kr. til en skaterbænk. De sidste 5.000 kr. går til ideen om et indlæringsbånd til multibanen på Dalum Stadion, der dog havde ansøgt om 30.000 kr.

 

Tæt løb

Der var tæt løb mellem flere af de 12 ideer, som Dalum-borgerne havde sendt ind til ”Dalum Bestemmer”, og ide-stillerne ventede utålmodig, mens arrangørerne fik talt stemmerne op og vinderne kunne offentliggøres.

 

– Der var mange flere stemmer at tælle op, end vi lige havde turdet håbe på, så det tog lidt tid. Og så var der ret tæt løb mellem flere af ideerne, så vi var nødt til at dobbelttjekke det hele – og så lige tjekke én gang til, fortæller projektleder Annemette Winther fra Odense Kommune.

 

”Dalum Bestemmer”

Dalum har fået 100.000 kr. af byrådet i Odense Kommune. Og i dag på grundlovsdag har borgerne i Dalum så stemt om, hvad pengene skal bruges til. 12 ideer var i spil, og det var alle Dalum-borgere over 10 år, der kunne stemme. Hver stemmeberettiget kunne fordele 5 point mellem de 12 ideer, og det var op til den enkelte, om man ville give alle 5 point til den samme ide, eller om man ville fordele pointene mellem flere ideer.

 

Stemmerne blev fordelt således:

Bålhytte ved Tingløkkeskolen / Dalum IF: 334 point

Skaterbænk til skaterdrengene Tingløkke: 266 point

Indlæringsbånd til multibanen på Dalum Stadion: 228 point

Bålhytte - De Grønne Spejdere: 225 point

Hundeskov/areal til luftning af hunde: 223 point

Fælleskabet omkring skolen: 209 point

Fynsk Forår i Dalum ved Fruens Bøge: 160 point

Musik i det fri / Musikpark: 86 point

Permanent mountainbikespor/-område: 82 point

Tjekstedet for cykler, skateboard og løbehjul: 61 point

Livsglæde, dans, motion og sundhed: 43 point

Musik, når du mindst venter det: 36 point

 

Se ide-beskrivelserne i deres fulde længde på www.dalumdag.dk