Spring til indhold
Nyhed

BorgerServiceCenter Odense barsler med to små i Dalum og Korup

06-08-2014

Borgerservice skal være tæt på borgeren. Den 7. august 2014 slår BorgerServiceCenter Odense dørene op til et nyt borgerservicekoncept i Korup og Dalum. Her vil borgerne i Korup og Dalum kunne få hjælp til at oprette en digital postkasse, få styr på deres NemID, sundhedskort og lægeskift eller få hjælp til at søge om folkepension, boligstøtte og i det hele taget det at blive en del af det digitale Danmark.

 

De to nye Borgerservice Mini vil have en fast ugentlig dag i Korup Kultur- og Idrætscenter og i Virksom Dialog i Dalum.

 

Digitalisering er ikke nemt for alle

Rådmand Steen Møller sætter det nye initiativ i forbindelse med den offentlige digitaliseringsstrategi, som medfører, at det fra 1. november 2014 bliver obligatorisk at have en digital postkasse:

 

- Det betyder, at de mange borgere, der har vanskeligheder ved at begå sig i det digitale Danmark, får lettere adgang til hjælp med at blive koblet op, så de ikke bliver hægtet af. Jeg er sikker på, at det kan give borgerne den tryghed, de har behov for, når de skal kaste sig ud i de digitale muligheder, at de hver uge kan finde os i lokalområdet.

 

Borgerservice Mini er et supplement til BorgerServiceCenter i centrum og de to Borgerservice Light tilbud på Vollsmose Bibliotek og Tarup Bibliotek, hvor man i dag kan få udstedt pas.

 

Forsøgsordning

Nærhedsprincippet er vigtigt, påpeger Chef for Borgerkontakter Søren Thorsager.

 

- I de seneste år har vi haft stor succes med, at vores rejsehold af borgerrådgivere har været ude i klubber, foreninger og plejecentre og støttet borgerne i deres digitale kommunikation med det offentlige. Der har også forsøgsvis været borgerservicehjælp i Virksom Dialog i Dalum. Rigtigt mange borgere har haft stor gavn af, at vi kommer til dem, i stedet for at de skal komme til os. Nu vil vi gerne prøve, om der også er behov for faste ugentlige åbningstider i lokalområderne.

 

Hvis borgerne tager godt imod Borgerservice Mini i Korup og Dalum, kan der etableres Borgerservice Mini i andre lokalområder.

 

Borgerservice Minis åbningstider:

  • Korup Kultur -og Idrætscenter, Præstevej 12, 5210 Odense,Torsdag kl.10.00 - kl.14.00
  • Virksom Dialog Dalum, Dalumvej 95 B, 5250 Odense SV (bag Dalum Bibliotek), Onsdag kl.10.00 - kl.15.00