Spring til indhold
Nyhed

Borgere får digital hjælp til at regne kontanthjælpen ud

15-01-2014

Kontanthjælpsreformen, som netop er trådt i kraft, kan medføre store ændringer bl.a. for de kontanthjælpsmodtagere, der lever sammen med en partner. Det skyldes, at kontanthjælpen nu bliver afhængig af ens partners indkomst.

 

Derfor giver Odense Kommune netop den gruppe borgere en mulighed for selv at tjekke, hvad reformen vil betyde for størrelsen af deres kontanthjælp. Borgerne behøver således ikke afvente, hvad der går ind på kontoen i slutningen af måneden.

 

Hjælpen kommer i form af en beregner, som ligger på Odense Kommunes hjemmeside, www.odense.dk. Beregneren spørger til nogle personlige og økonomiske forhold og finder på den baggrund ud af, hvor mange penge man kan regne med at modtage.

 

”Det er vigtigt at understrege, at beregnerens resultat er et cirkabeløb. Det endelige beløb kommer efter en præcis udregning foretaget af kommunens sagsbehandlere”, påpeger chefen for Borgerservicecentret Hanne Sørud.

 

Borgerservicecentret forventer at være klar med afgørelserne den sidste uge af januar. Der er sendt breve ud til de kontanthjælpsmodtagere, som kommunens it-system viser, er samlevende. De har så har en uge til at be- eller afkræfte, om den oplysning er rigtig og desuden sige ja til, at kommunen må kontakte partneren. Partnere skal så efterfølgende give samtykke til, at kommunen må trække de økonomiske oplysninger om vedkommende, som er nødvendige for at kunne træffe en afgørelse.

 

”Det er en lidt tung og tidskrævende proces med stramme tidsfrister. Vi ved godt, at vores afgørelse vil få stor indflydelse på samlevende kontanthjælpsmodtageres hverdag. Derfor bestræber vi os også på at kunne sende afgørelserne ud så hurtigt som muligt”, lyder det fra Hanne Sørud.

 

Hun gør samtidig opmærksom på, at brevene bliver sendt som digital post til de borgere, der har en digital postkasse.