Spring til indhold
Nyhed

Bliv partner i Fairtrade By Odense

08-09-2014

Adgangsbilletten til partnerskabet er, at man som minimum sørger for at kaffen, der drikkes på arbejdspladsen, er fairtrade. En billet som Scandic Odense, VandCenter Syd og Elsesminde Odense Produktions- Højskole allerede har indløst.

 

- Vi har et stort ønske om at vise os som en etisk og socialt ansvarlig virksomhed, derfor var det helt naturligt at gå med i partnerskabet, siger direktør Tom Filstrup fra Scandic Odense, der byder sine gæster på blandt andet fairtrade kaffe.

 

- Fairtrade er mere end ingredienser i køkkenet, for det giver os mulighed for at snakke om samfundsforhold og levestandarder andre steder i verden med vores elever og medarbejdere, siger forstander Vibeke Nørby Mouridsen fra Elsesminde Odense Produktions-Højskole.

 

I Fairtrade By Odense arbejder erhvervsliv, kommune, organisationer og private sammen om at øge etisk forbrug i Odense. Anker Boye, formand for Fairtrade By Odenses styregruppe, ser frem til at endnu flere aktører i Odense bliver partnere i Fairtrade By Odense i den kommende tid:

 

-Det er dejligt at se at et bredt udvalg af odenseanske aktører bakker op om bæredygtig handel i både økonomisk, miljømæssig og social forstand, og jeg er sikker på vi nok skal få endnu flere partnere med i det gode og perspektivrige samarbejde.

 

Vil du vide mere…

Fairtrade By er en international kampagne for byer der vil beskæftige sig med etisk handel. Fairtrade By Odense er besluttet af Odense Byråd på baggrund af anbefaling fra Odense Bæredygtighedsråd. I Danmark findes der seks Fairtrade Byer og på verdensplan er over 1.500 Fairtrade Byer.

 

Vil din virksomhed/arbejdsplads/organisation være partner i Fairtrade By Odense så kontakt Jannie Lang Pedesen, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: jalpe@odense.dk /tlf. 2051 8418.

 

http://www.odense.dk/FairtradeByOdense

http://www.facebook.com/FairtradeByOdense

 

Vedhæftet grafik:

-Tina Rasmussen, underviser og Vibeke Nørby Mouridsen, forstander smager på fairtradekaffen på Elsesminde Odense Produktions-Højskole sammen med Anker Boye, fmd. for Styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd.

 

-Tom Filstrup, direktør, Scandic Odense.

 

-Partnerlogo til partnere i Fairtrade By Odense.

 

Seks skarpe om fairtrade

· Fairtrade arbejder for gennem handel at forbedre levestandarden for økonomiske dårligt stillede producenter i udviklingslande.

· Fairtrade arbejder for en ansvarlig handelspraksis med gensidig respekt og omtanke for producenters situation.

· Fairtrade modarbejder diskrimination og arbejder for at fremme ligestilling, retten til at organisere sig og gode arbejdsvilkår.

· Fairtrade er med til at sikre en fair betaling af producenter, som markedet kan understøtte.

· Fairtrade er med til at fremme en bæredygtig miljøforvaltning.

· Fairtrade er med til at modarbejde tvangs- og børnearbejde og skal overholde FNs børnekonvention.