Spring til indhold
Nyhed

Bettina Eriksen bliver ny vækstchef i Odense&Co

11-12-2014

Det bliver en kvinde med lang ledelseserfaring fra det private erhvervsliv, som skal stå i spidsen for at realisere Odense Kommunes vækstpolitik.

 

Fra årsskiftet tiltræder den 49-årige Bettina Eriksen stillingen som vækstchef og leder af Odense&Co, som i et tæt samarbejde med erhvervslivet, organisationer og uddannelsesinstitutioner skal indfri Odense Kommunes vækstmål.

 

Arbejdet med at fremme vækst og udvikling på Fyn er imidlertid ikke ny for Bettina Eriksen, som var konstitueret direktør for Udvikling Fyn fra februar til november i år og ansvarlig for udarbejdelsen af organisationens ny og mere fokuserede strategi.

 

Den nye vækstchef er blevet valgt til jobbet efter en grundig rekrutteringsproces, der blev sat i gang, da den daværende stabschef stoppede i jobbet med udgangen af august.

 

- Med Bettina Eriksen får vi en vækstchef, der har evnerne og robustheden til at stå i spidsen for både Odense&Co og for realiseringen af kommunens vækstpolitik. Det er vigtigt, at vi har fået så stærk en lederprofil, for hun kommer til at stå i spidsen for en helt uprøvet konstruktion, der har stor betydning for Odenses udvikling og samtidig har stor politisk opmærksomhed,” siger Odenses stadsdirektør Jørgen Clausen.

 

Odense&Co blev søsat i januar, men er løbende blevet rettet til både strategisk og organisatorisk.

Netop vækstagendaen og den store prioritering, den har i byrådet i Odense, er en af grundene til, at Bettina Eriksen har valgt at takke ja til jobbet

 

- Odense&Co hviler på et meget stærkt mandat, fordi det er et enigt byråd, der står bag, og fordi initiativet er udsprunget fra erhvervslivet via Odense Business Task Force. Samtidig er det vigtigt for mig, at jeg gennem arbejdet med vækstdagsordenen kan være med til at trække Odense i den rigtige retning, siger Bettina Eriksen.

 

Odense&Co skal sikre flere jobs, højere produktivitet, øget realindkomst, højere beskæftigelse, mere synlighed og øget bystolthed i Odense.

 

I tæt partnerskab med erhvervslivet vil Odense&Co indfri ambitionerne ved at skabe store events og oplevelser sammen med relevante aktører, udvikle erhvervstalenter, pleje og udfordre byens iværksættere, trække virksomheder til kommunen og sørge for, at det kommende byggeboom giver varige arbejdspladser i Odense.

 

Fremover skal væksten komme via de fire spor: Oplevelser – herunder både events og turisme, Talent & Iværksætteri, Byggeri & Innovation og Tiltrækning.

 

Bettina Eriksen har mange års erfaring i ABB-koncernen blandt andet fra flere direktørstillinger, og hun har via sin egen virksomhed Beacon Group bedrevet interim ledelse og forestået strategiudvikling i en række virksomheder.