Spring til indhold
Nyhed

BedreBolig: Er din bolig klar til vinteren?

10-09-2014

Som boligejer kan det være svært at se, hvor man bedst investerer sine penge i en renovering. Derfor er Odense med i Energistyrelsens ordning BedreBolig, hvor uddannede BedreBolig-rådgivere kan hjælpe boligejere gennem hele processen. De kan hjælpe med energitjek af huset og udarbejdelse af BedreBolig-plan, indhentning af tilbud fra håndværkere og gennemgang af det udførte arbejde.

 

I Odense har 7 håndværksmestre og 1 energirådgiver uddannet sig til at blive BedreBolig-rådgivere.

 

BedreBolig-planen er også et godt værktøj at have med i banken, fordi den indeholder en oversigt over anbefalede energiforbedringer i prioriteret rækkefølge, udgifter til investeringer samt besparelser på energiregningen. Det gør det mere overskueligt at se, hvad investeringerne betyder for husets værdi.

 

Taskforce i Odense

Det koster at investere i sin bolig. Derfor har Odense som noget særligt lavet en Taskforce bestående af BedreBolig-rådgivere, pengeinstitutter og energiselskaber, der skal hjælpe boligejeren i gang.

 

- Vi har fået skabt et helt unikt samarbejde, hvor konkurrerende virksomheder støtter op om det fælles mål, at boligejerne energirenoverer deres boliger. Energirenovering giver boligejeren et bedre indeklima, værdisikring af boligen og lavere energiregninger. Men boligejernes renoveringer skaber også et bedre klima til vores fælles fordel, og så skaber de vækst i samfundet i form af flere grønne jobs, siger Jane Jegind, By- og kulturrådmand.

 

Mød BedreBolig-taskforcen

Den 12. og 13. september kan boligejere møde de lokale BedreBolig-rådgivere, når de står klar til en snak om energirenoveringer i Tarup Centeret. Boligejerne er velkommen til at tage oplysninger om forbrug af vand, varme og el i huset med, så snakken kan tage udgangspunkt i det aktuelle forbrug.

 

Herudover er det muligt at møde de lokale energiselskaber, der giver tilskud til energirenoveringer i boligen. Rådgivere fra pengeinstitutter og kreditforeninger vil også være klar til at informere om lånemuligheder, når boligen skal forbedres.

 

Tid og sted: Tarupcenteret, Rugvang 35, 5210 Odense NV, fredag den 12. september kl. 10-19 og lørdag den 13. september kl. 10-16.

 

Læs mere om BedreBolig-ordningen, få inspiration til renovering og se dine lokale BedreBolig-rådgivere i Odense på www.bedrebolig.dk.