Spring til indhold
Nyhed

Ældrerådet indgår historisk aftale

16-09-2014

By-og kulturrådmand Jane Jegind mødtes i dag med formanden for Ældrerådet Merete Helgens i Seniorhus Odense. Her satte de begge deres underskrift på en aftale om et forpligtende samarbejde, der blandt andet betyder, at Ældrerådet mindst en gang om året inviteres til et orienterende møde i By – og Kulturforvaltningen om kommende projekter, der har relevans for byens ældre medborgere.

 

- For første gang har vi fået formaliseret et samarbejde, som vi forventer os meget af, så for Ældrerådet er der tale om en historisk aftale. Vi har tit følt, at vi er blevet overhørt og lidt glemt, når vi er kommet med kritik i et høringssvar. Med denne her aftale, håber vi på, at komme med tidligere i processen.

 

Formand Merete Helgens slog samtidig fast, at god tilgængelighed for byens ældre i hele Odense har rådets store opmærksomhed. Aftalen træder i kraft med det samme, og rådmand Jane Jegind fik understreget vigtigheden af et forpligtende samarbejde, der netop går begge veje.

 

- Der er ingen tvivl om at Ældrerådets mening er utrolig vigtig at få frem, men jeg mener også, at vi nu giver bolden op til, også at kræve noget af Ældrerådet. At de blander sig, at de giver deres meninger til kende, også selvom det er en sag, der ikke er dagsorden-fastsat. Altså, at de kommer og udfordrer os.

 

By – og Kulturforvaltningen er den første forvaltning i Odense, der indgår en skriftlig aftale med byens Ældreråd.