Spring til indhold
Nyhed

17 år og gør en forskel

18-06-2014

Deltagerne på Team Odense Integration dækker bredt. De er 21 ryttere, 4 servicefolk, 10 nationaliteter og spænder aldersmæssigt fra 17 til 70 år.

 

Men når man sidder på cyklen, og har kørt de første 300 km, er alt det lige meget. Man er blevet til et sammentømret hold med en fælles passion for at cykle.

 

Teamets mål er at skabe fokus på cykling som en sund og sjov motionsform, hvor alle kan være med, uafhængigt af, hvor man kommer fra og hvem man er. Teamet vil også vise, at cyklingen kan være vejen mod en bedre integration. De vil skabe de positive historier og være rollemodeller for alle, der føler sig udenfor fællesskabet. Og dette gør de gennem cyklingen.

 

Holdet har været en stor succes, og er langt mere end cykling og god motion.

 

-Vores sammenhold og de lange træningsaftener skaber en god menneskelig forståelse og fremmer på den måde integrationen, fortæller Knud Vilstrup, Holdleder Team Odense Integration.

 

Teamet har også som et helt konkret mål at få flere personer med anden etnisk baggrund til at vælge cyklen frem for bilen.

 

Team Odense Integration har base i Odense og har siden 2010 kørt Danmark tyndt for bedre integration og en markering af Odense, som en aktiv cykelby og et godt sted at bo. Team Odense Integration skal køre i alt 955 km fra Odense til Aalborg og tilbage igen fordelt på 7 etaper. Der vil være stop i Haderslev, Ribe, Herning, Aalborg, Aarhus, Vejle og til sidst afslutning i Odense.

 

I hver by vil teamet mødes med lokale aktører indenfor kultur eller integration og dele synspunkter og erfaringer.Team Odense Integration skal mødes med grænseforeningen i Haderslev, Integrationsrådene i Aarhus og Aalborg og Center Jelling ved Vejle.