Spring til indhold
Nyhed

Vågn-op lys og oppustelig engangsbækken

08-03-2013

Kom og hør formand for Etisk Råd Jacob Birklers tanker om de etiske aspekter, og hør ældre- og handicaprådmand Jane Jegind (V) fortælle om, hvorfor Odense Kommune satser på velfærdsteknologi.

 

- Vores brug af velfærdsteknologi tager udgangspunkt i ønsket om at ville hjælpe den enkelte til et værdigt og meningsfuldt liv. Velfærdsteknologi er et vigtigt element i vores bestræbelser på at skabe nye løsninger til det næste velfærdssamfund, fortæller Jane Jegind.

 

I Ældrerådet er de ikke så bekymrede for velfærdsteknologi, lyder det fra formanden Merete Helgens:

 

- Tværtimod kan vi se det gode liv i at kunne bevare friheden længere ved hjælp af teknologi. Det er hjælpemidler, der gør det nemmere at være dig og mig. Men det er vigtigt, at kommunen tager udgangspunkt i den enkeltes behov og ønsker og hele tiden er i dialog med borgerne.

 

Derfor inviterer Odense Kommune og Ældrerådet til borgermøde om velfærdsteknologi på mandag den 11. marts fra kl. 14-17 i Odense Koncerthus.

 

Oplev eller prøv fremtidens teknologier

Welfare Tech har samlet en lang række produkter og løsninger, som besøgende kan opleve til borgermødet.

 

Videotelefoni og patientkuffert. Medisat demonstrerer, hvordan man via videotelefoni kan få besøg af den kommunale hjemmepleje. En teknologi som Odense Kommune netop har besluttet at indføre som et tilbud til borgere, der fx skal have hjælp til at huske at drikke væske nok eller tage medicin. Desuden fremviser de deres patientkuffert, som bl.a. indeholder let tilgængeligt videoudstyr, blodtryksmåler og udstyr til blodanalyser. Patientkufferten kan give kortere indlæggelser og større tryghed for patienterne efter udskrivelse.

 

Videolæge og målinger i ambulancer på vej til akutmodtagelse. På Viewcares stand vil man kunne ringe op til en ambulance eller sygeplejerske for at få demonstreret, hvordan eksempelvis en læge kan overvåge og tilse patienter allerede i ambulancen.

 

Wake-up light. Philips har en stand med Wake-up light, som er noget særligt lysudstyr, der kan regulere de ældres døgnrytme og give en blid start på dagen. Besøgende vil kunne høre om, hvordan lyset kan være til gavn på fx plejecentre, og der vil være mulighed for selv at prøve eller købe Wake-up light.

 

Engangsbækken. Goloo vil præsentere deres engangsbækken til immobile patienter. Disse fungerer uden brug af eksisterende bækkener, potter eller kolber og letter derved rengøring og vedligeholdelse.

 

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage

Arrangementet arrangeres af Ældrerådet og Odense Kommune. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne. Det afholdes mandag den 11. marts 2013 kl. 14-17 i Koncerthusets Pro Musica Sal, som findes på Claus Bergs Gade 9, 5000 Odense C.