Spring til indhold
Nyhed

Tradition med et twist nomineret til Den Fynske Kulturpris 2013

13-06-2013

By- og Kulturudvalget har peget på to kulturarrangementer, der i 2012 har været med til at sætte Odense og Fyn på det kulturelle landkort.

 

- Det var en fornøjelse for udvalget at udpege kandidater til Den Fynske Kulturpris, fordi det giver os et tydeligt billede af både niveauet på og alsidigheden i Odenses kulturtilbud. Det er helt fra de store institutioners arrangementer til de mere græsrodsprægede initiativer, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

 

- De to kandidater, vi har valgt, er meget forskellige og peger på den store spændvidde, der er i kulturlivet i Odense. Begge er gennemført med høj kvalitet og professionalisme. De har samtidig formået at nå et rigtig stort publikum, deres kapacitet taget i betragtning. Programmet for Morgenrock har kombineret to velkendte koncepter, nemlig koncert og brunch, med stor succes, og Erasmus Montanus har lagt en solid grundsten til en tilbagevendende sommerteatertradition i Odense, siger Steen Møller.

 

 

Teatret Slotsgården: Erasmus Montanus

Forestillingen Erasmus Montanus spillede med stor kunstnerisk og publikumsmæssig succes under åben himmel i gården på Odense Slot i sommeren 2012. Med et ungt hold skuespillere primært fra Skuespillerskolen ved Odense Teater og en ung instruktør oplevede vi Holberg og Erasmus Montanus, som vi aldrig har set dem før. Helt tro mod teksten og klassisk gakket, men spillet i våddragter og med vandballoner som central rekvisit.

 

Teatret Slotsgården formåede at fremstille de klassiske arketyper i Erasmus Montanus helt skarpt, så de talte lige ind i nutiden, og vi genkendte os selv og vores medmennesker.Det noget alternative koncept for forestillingen – våddragter møder klassisk Holberg – formåede at være tro både mod Holberg og sin meget moderne iscenesættelse. Forestillingen var vellykket, helstøbt og gennemført i sin idé.

 

Teatret Slotsgården har med sin meget moderne og succesrige iscenesættelse af Holberg suppleret det øvrige udbud af sommerteater på Fyn med en vovet, professionel og ung fortolkning af sommerteater i det fri.

 

Morgenrock 12/13

Morgenrock er et nyt koncertkoncept, som med succes har kombineret to koncepter: live-musik af høj kvalitet og velsmagende brunch. Denne kombination har givet det fynske musikpublikum et spændende alternativ, ligesom jazzspillestedet Dexter har fået et nyt talrigt publikum.

Morgenrock spiller lørdag formiddag efter lørdag formiddag for udsolgte huse. Den intime og uhøjtidelige atmosfære kombineret med brunch har gjort de ca. 100 billetter til hvert arrangement meget attraktive.

 

Programmet for Morgenrock 12/13 bar præg af solide danske kunstnere fra Signe Svendsen og Hanne Boel over Monrad og Rislund til Povl Dissing Band. Samstemmende for de optrædende kunstnere har været, at de alle har leveret nøjagtig den professionalisme og intimitet, som konceptet kræver.Morgenrock har formået at udvide opfattelsen af, hvornår på døgnet en betalingskoncert foregår, så fynboerne nu gerne køber en koncertbillet for at få en god, solid koncertoplevelse lørdag formiddag.

 

Konceptet er nyskabende på og uden for Fyn og har vist, at der er et stort (betalende) musikpublikum uden for de normale spilletider.

 

De øvrige nominerede var:

Affæren, Teater Momentum

Himmelgåder, Fyns Kunstmuseum

Den Fynske Fototriennale 2012