Spring til indhold
Nyhed

Supercykelsti klar til brug

19-08-2013

Der skal trampes i pedalerne og ringes med klokkerne, når Odense Kommune på tirsdag indvier første del af kommunens helt nye supercykelstier.

 

Fjerde årgang fra Paarup Skole får som de første i Odense lov til at afprøve stien, som går fra Paarup Skole til Hans Tausens Kirke og tunnelen under Rugårdsvej. Stien er en udvidelse af Langesøstien. Når eleverne har gennemført turen, cykler de til Odense Idrætspark, hvor de vil blive udfordret i Kin-Ball og Stomp.

 

Der er således lagt op til en indvielse fyldt med aktivitet og god motion, fortæller by- og kulturrådmanden i Odense Kommune, Steen Møller.

 

- Det er dejligt, at den første etape af supercykelstien nu er klar til brug. Det bliver en stor gevinst for Odense med et kommende net af supercykelstier, der både kan give trygge cykelture og god plads til motionsryttere og samtidig opfordre flere til at bruge jernhesten, når de skal rundt i byen. Det er godt for miljøet, og så giver det god motion at træde i pedalerne, siger Steen Møller.

 

Vil tiltrække nye brugere

I dag er der 540 km cykelsti i Odense. For at blive klogere på cyklisternes ønsker, brug og behov har Odense Kommune i samarbejde med Gehl Architects registreret cykeltrafikken, interviewet borgere og udsendt spørgeskemaer til Odenses cyklister. De indkomne svar og informationer er så vidt muligt medtaget i projektet.

 

Næste år åbner den etape, som går fra Frederiksgade via Rødegårdsvej til Niels Bohrs Allé. Stien etableres med støtte fra Transportministeriets grønne trafikpulje, som i foråret desuden tildelte kommunen midler til endnu tre etaper af det kommende net af supercykelstier.

 

FAKTA – Hvilke forbedringer er der sket på ruten?

  • Langesøstien er blevet udvidet, så den danner en bred cykelsti. Det giver mulighed for, at op til fire personer kan køre ved siden af hinanden på samme tid. Det betyder, at man kan køre både langsomt og hurtigt på strækningen
  • Stien er 3,5 km lang og tager ca. 11 min. på cykel
  • Beplantningen er tyndet ud. Der er åbnet op til de tilstødende parker, og belysningen på strækningen er skiftet ud til led-lys, så natsænkningen nu muliggøres, uden at man skal slukke hver anden lampe
  • Desuden er der etableret nye bænke, cykelparkering og en ekstra luftpumpe på strækningen, så der nu er to
  • Supercykelstien er karakteriseret ved, at alle kryds med større trafikveje sker niveaufrit
  • Resten af udvidelsen af Langesøstien er færdig i april 2015