Spring til indhold
Nyhed

Studenterhus klar til studiestart

15-01-2013

Odense Kommune har afsat 500.000 kroner om året over de næste fire år til det nye studenterhus, der skal placeres i det tidligere musikbibibliotek i Brandts Passage i Odense. På et møde med kommunen har de øvrige parter bag studenterhuset nu givet deres støtte til sammen at få både organisering og den resterende finansiering på plads, så studenterhuset kan være klar ved studiestart i september 2013. Parterne bag det nye studenterhus er Syddansk Universitet, University College Lillebælt (UCL), Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL), Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole samt Odense Kommune.

 

Studenterhuset skal være rammen om studierettede begivenheder og events, men kan også komme til at rumme mere serviceagtige tilbud og rådgivning for det stigende antal studerende ved de videregående uddannelser i Odense. Den færdige model for, hvordan huset skal løbes i gang og drives, skal nu udarbejdes i tæt dialog med de studerende.

 

- Jeg er meget glad for, at vi nu har givet hinanden håndslag på, at vi er klar til at slå dørene op til Studenterhuset allerede ved næste studiestart. Det er vigtigt for os at være en attraktiv studieby, og det indbefatter både det faglige og det sociale miljø, vi kan skabe omkring så god en placering midt i byen, siger rektor for SDU, Jens Oddershede

 

Odense kommune har en målsætning om 10.000 flere studerende i 2020. Derfor er der også truffet beslutning om at opføre 220 nye ungdomsboliger samt styrke brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne:

 

- Unge med en videregående uddannelse er vigtige for, at vi kan øge væksten og styrke produktiviteten i virksomhederne i Odense og på Fyn, og de mange unge studerende betyder også liv og større omsætning i byens forretninger, siger borgmester Anker Boye.