Spring til indhold
Nyhed

Stærk erhvervsprofil i spidsen for Odense Business Task Force

19-05-2013

- Da Anker Boye spurgte, om jeg ville stå i spidsen for Odense Business Task Force, var jeg ikke et øjeblik i tvivl. Odense er på den ene side udfordret af krisen, men samtidig står Odense med en unik mulighed, hvor en investeringspool på 25 mia.kr. vil ændre byen. Den opgave Økonomiudvalget har stillet Odense Business Task Force er enorm interessant, og jeg ser frem til at komme i arbejdstøjet, siger Lars Nørby Johansen, formand for Odense Business Task Force.

 

Odense blev hårdere ramt af krisen end de andre store byer i Danmark. Byen har haft vanskeligere ved at rejse sig igen og ledigheden er den 8. højeste i landet. Samtidig står byen står på kanten af en årti, hvor der investeres mere end 25 mia. kr. i byens udvikling. Økonomiudvalget har derfor ønsket at nedsætte Odense Business Task Force, som skal komme med konkrete anbefalinger, der kan styrke væksten i de odenseanske virksomheder – på kort og lang sigt.

 

- Jeg er utrolig glad for, at Lars Nørby Johansen har sagt ja til at stå i spidsen for det her projekt. Lars har stor indsigt og viden om, hvad der skal til for at skabe vækst. Samtidig har Lars en relation til Odense, som gør, at han er den bedste mand, vi kunne ønske os i spidsen for Odense Business Task Force, siger borgmester Anker Boye (S).

 

Odense har et særligt ansvar for Fyn

Vækst i de store byer trækker væksten med op for deres oplande og på den måde for hele landet. Derfor har Odense et særligt ansvar for at skabe vækst og beskæftigelse til gavn for Fyn. Det glæder derfor bestyrelsesformanden for Udvikling Fyn, at Odense Kommune supplerer deres engagement i det fællesfynske initiativ og booster indsatsen i Odense:

 

- Odense er vækstmotoren på Fyn, og resten af Fyn er afhængig af, at det går godt i Odense. Jeg er derfor glad for, at Økonomiudvalget i Odense har valgt at nedsætte en hurtigarbejdende task force. Det er et godt supplement til det arbejde, vi laver i Udvikling Fyn, og jeg ser frem til task forcen kommer med deres anbefalinger, siger bestyrelsesformand for Udvikling Fyn, Søren Skovbølling.

 

De øvrige medlemmer af Odense Business Task Force præsenteres på Odense Rådhus fredag den 24. maj 2013.

 

Om Lars Nørby Johansen (formand Odense Business Task Force)

Adm. direktør for Falcks Redningskorps og Falck Holding 1988. Koncernchef fra 1995, till.

koncernchef for Group 4 Falck fra 2000 og koncernchef for Group 4 Securicor 2004-05.

 

Formand for bestyrelsen for: Carl Bro Gruppen A/S 1995-2000, Falck A/S fra 2004, Georg Jensen A/S fra 2006, Stig Jørgensen og Partners A/S fra 2006, William Demant Holding A/S fra 2006, Oticon fra 2006, CAT Invest fra 2006

 

Formand for Danmarks Vækstråd fra 2006.