Spring til indhold
Nyhed

Seniorer sætter GANG i Odense

31-05-2013

Odenses årlige gå-kampagne for seniorer ligger i år i uge 23 - fra mandag den 3.-7. juni. Her har odenseanerne mulighed for at komme ud i det fri i godt selskab med andre. I alt 43 gåture byder årets kampagne på.

 

'Gang i uge 23' sætter motion og samvær på dagsordenen og skal i sin enkelthed vise byens seniorer, hvor let, sjovt og ikke mindst hyggeligt det er at gå sammen med andre.

 

Formålet er at få mange flere seniorer i gang med at dyrke en let tilgængelig og effektiv motionsform.

 

- Rigtig mange ældre ønsker at være mere aktive og ikke mindst at være en del af et socialt fællesskab. Men det er ikke altid lige nemt at komme i gang med nogen af delene. Lokale gå-grupper er en nem og ligetil måde, hvis man både vil være aktiv og social, fortæller motionskoordinator Elsebeth Mikkelsen.

 

Grete sætter også gang i uge 23

Kampagnen sætter også fokus på frivillighed. Mange af de tilmeldte hold er drevet af frivillige foreninger eller enkeltpersoner.

Grete Nedergaard er en af de frivillige, der i år har tilmeldt en gå-gruppe. Hendes gå-aktivitet vil foregå på havnen - Byens Ø, og det er ikke første gang, Grete Nedergaard er med til at gøre byen aktiv. Det hele begyndte for tre år siden, hvor hendes mand havde besøg af en ældrekonsulent, der lidt henkastet spurgte, om ikke det kunne være noget for Grete at starte en gågruppe. Grete greb chancen og kastede sig ud i at rekruttere ”medlemmer” til gå-gruppen Tarup, der i dag omfatter ca. 30 aktive seniorer.

 

Find programmet her

Se hele programmet for 'Gang i uge 23.