Spring til indhold
Nyhed

Sag om fortrolige oplysninger overdrages til politiet

31-10-2013

Det fremgår af straffelovens § 152, at man ikke uberettiget må videregive fortrolige oplysninger, man har fået kendskab til i forbindelse med sit offentlige hverv.

 

"Det er min klare overbevisning, at såvel politikere som ansatte er bekendt med reglerne om tavshedspligt. Som sagen er fremstillet i pressen, har Pernille Bendixen tilsyneladende også været bekendt med reglerne", siger stadsdirektør Jørgen Clausen, og forsætter:

 

"Håndtering af fortrolige oplysninger er naturligvis noget, vi omgås med stor alvor i Odense Kommune. Der hvirvler lige nu med oplysninger og omstændigheder. Det er derfor vigtigt, at vi tager hensyn til alle parter i sagen og får undersøgt sagen til bunds. På grund af sagens omstændigheder har vi valgt at oversende sagen til Fyns Politi. Det er alene politiet, der kan tage stilling til, om der er grundlag for at indlede en strafferetlig efterforskning. Odense Kommune foretager sig derfor ikke yderligere i sagen, men vil orientere samtlige byrådsmedlemmer om de gældende regler, siger stadsdirektør Jørgen Clausen.