Spring til indhold
Nyhed

Robotterne giver en hånd med

16-12-2013

Børnene i 7 odenseanske børnehuse har de sidste par måneder kunne følge med i, hvordan en helt særlig gæst har bevæget sig hen over gulvet, og hjulpet til med at holde gulvene rene.

 

Robotgulvvaskerne er blevet inviteret indenfor som led i et pilotprojekt, hvor Odense Kommune ønsker at tilbyde sine børnehuse en ekstra mulighed for at rengøre gulve i løbet af dagen.

 

Erfaringerne er positive

Medarbejderne i børnehusene oplever, at gulvene bliver renere, og de er glade for at have et simplet værktøj, som de selv kan sætte i gang når det passer dem i løbet af dagen.

 

- At gulvene bliver renere afsløres af det beskidte spildevand, som vi dagligt skifter, fortæller Vivi Jessing, leder af Børnehuset Juelsgade.

 

Robotgulvvaskerne har også sine begrænsninger, og det bliver blandt andet fremhævet, at de larmer en del. Derfor er de primært blevet brugt på de stuer, som står tomme, mens børnene leger udenfor.

 

Et tilbud til alle børnehuse

På baggrund af pilotprojektet ønsker Odense Kommune at lave en løbende udrulning, hvor man i første omgang tilbyder robotgulvvaskerne til yderligere 50 børnehuse.

 

- Det er en fornøjelse at kunne byde ny teknologi indenfor, når den kan være med til at løfte kvaliteten. I børnehusene sker dette kvalitetsløft ved, at robotgulvvaskerne fungerer som et fleksibelt supplement til den øvrige rengøring siger By- og Kulturrådmand Steen Møller.

 

I en hverdag, hvor børn løber ud og ind af dørene i alt slags vejr, er det en udfordring med en fast rengøring, som følger standarderne på området. Robotgulvvaskerne er derfor et frivilligt tilbud, hvor børnehusene selv kan sørge for ekstra gulvvask afhængigt af behov.

 

At robotgulvvaskerne skal ses som et ekstra fleksibelt tilbyd betyder også, at de ikke kommer til at erstatte den traditionelle rengøring.