Spring til indhold
Nyhed

Revyviser og fællessang er ikke gået af mode

07-03-2013

Søndag den 10. marts får 129 plejecenterbeboere mulighed for at få varmet deres stemmebånd igennem, for de skal alle deltage i et stort 'syng sammen' arrangement på Plejecentret i Albanigade.

Ud over kaffebordet byder dagen på fællessang med søstrene Betty og Judy Glosted, som synger gamle revy- og filmviser.

 

Idéen til en eftermiddag med fællessang opstod tilbage i efteråret, hvor Vinnie Skovkjær blev kontaktet af Betty og Judy Glosted, som gerne ville ud og optræde på et plejehjem. Søstrene der til dagligt også beskæftiger sig med underholdningsbranchen har længe haft lyst til at optræde sammen. Betty arbejder til dagligt som skuespiller, mens Judy er sprechstallmeister for Cirkus Benneweis.

 

'Min Søster og jeg har tidligere optrådt for ældre borgere, og det har været rigtig livsbekræftende oplevelser. Musik giver livsglæde, fortæller Judy Glosted.

'Vores repertoire henvender sig ikke til den yngre generation. Vi synger gamle revyviser, som de ældre beboere kender i forvejen. Planen er at vi synger for, sådan at beboeren også får sunget med.

 

Ud over kaffen, lagkagen og det musikalske indslag er tanken bag arrangementet at lade plejecenterbeboerne komme hinanden ved på tværs af centrene. Det kan være med til at skabe nye eller genoplive gamle relationer.

 

'Vi har flere gange oplevet at beboerne støder på gamle bekendte, så vi har rigtig gode erfaringer med at lade de forskellige plejecentre mødes', fortæller Vinnie Skovkjær.

 

'Syng sammen' arrangement er det første af tre, hvoraf de to sidste holdes i efteråret henholdsvis den 22.09 og den 06.10.13.