Spring til indhold
Nyhed

Rådmand: Odense vil deltage i forsøg med modermålsundervisning

25-01-2013

Rådmand i Børn og ungeforvaltningen i Odense Kommune har i dag modtaget en invitation fra børne- og undervisningsministeren til deltagelse i et forsøgsprogram om sproginddragelse i undervisningen. Forsøgene skal være med til at styrke tosprogede elevers skolegang. Rådmanden kvitterer med et rungende: ”Ja tak”

 

Rådmand i Børn og ungeforvaltningen Brian Dybro (SF) siger:

”Det er langt fra godt nok, at så mange unge forlader vores folkeskole uden tilstrækkelig kompetencer. Det efterlader de unge mennesker med en meget lille chance for at få en fast tilknytning på fremtidens arbejdsmarked. Det er et stort problem for samfundet og et endnu større problem for de berørte unge.”

 

Brian Dybro fortsætter:

 

”Vi har allerede i Odense gode erfaringer med modermålsbaseret undervisning. Vi ved, at det løfte denne gruppe – og det er der brug for. For mig er det afgørende, at vi løfter vores folkeskole – så vi sikre at både de stærke elever og børn med særlige behov lære mere. Derfor bliver det et rungende ja tak til denne invitation. Jeg mener ikke, at der er råd til politisk ideologi skal stå i vejen for at børns læring.”

 

Brian Dybro slutter:

 

”Vi er i Odense Kommune i gang med skabe en bedre og billigere folkeskole. Og selvom der er krise så skal vi fortsat have høje ambitioner på vegne af alle vores børn og unge. Det er grunden til at vi i Odense Kommune indfører en ”Den Sammenhængende Skoledag” pr 1. august 2013. Derfor takker vi selvfølgelig også ja til denne invitation fra børne- og undervisningsministeren.”