Spring til indhold
Nyhed

Plejecenterbeboere får en ”svinegod” oplevelse

30-07-2013

Kørestol, alder, rollator og pilleæsker er ingen hindring, når 200 af Odenses plejecenterbeboere denne sommer drager til Den Fynske Landsby for at se ”Svinedrengen”. De 200 beboere tager af sted af tre omgange, og der er tænkt på alt lige fra gangbesvær til væske, så de ældre kan slappe af og bare nyde turen.

 

”Vores beboere skal have en god oplevelse, og det sørger vi for sammen med personerne bag festspillene og Den Fynske Landsby. Vi får for eksempel lov til at komme før de andre gæster, så vi kan komme på plads i ro og mag, og der er også reserveret pladser til os i skyggen,” fortæller Helle Christiansen, koordinator fra Aktiviteter i Plejeboliger, Ældre- og Handicapforvaltningen.

 

I morgen, den 31. juli, trækker 76 beboere fra syv forskellige plejecentre i det stive puds og drager på teaterudflugt, og både mænd og kvinder har vist stor interesse for at komme med.

 

”De mandlige beboere udviser generelt lige så stor interesse for at komme med som de kvindelige, så det er faktisk meget ligeligt fordelt. Vores erfaringer er, at uanset køn og alder nyder beboerne den gode stemning i landsbyen og ikke mindst de dygtige børn i de flotte kostumer,” siger Helle Christiansen.

 

Det er femte sommer, at Aktiviteter i Plejeboliger arrangerer udflugt til H.C. Andersen Spillene i Den Fynske Landsby, og interessen fra beboerne er kun stigende. De 200 tilmeldinger i år er det højeste antal nogensinde. Udflugterne bliver hvert år til med stor hjælp og opbakning fra frivillige og pårørende, uden hvis støtte arrangementerne ikke kunne blive til virkelighed.