Spring til indhold
Nyhed

Pasning under lockout vil variere fra skole til skole i Odense

20-03-2013

”Det vil ægre mig, hvis en lockout kommer til at lamme byen. Men det har vist sig meget vanskeligt at sikre pasning af de yngste indenfor de gældende aftaler, og det skal vi selvfølgelig respektere. Vi har nu fundet en løsning, som er meget forskellig fra skole til skole, men det er den bedst mulige,” siger børn- og ungerådmand Brian Dybro (SF).

 

Derfor skal forældre til elever på de 33 almenskoler henvende sig på deres børns skole for at få yderligere oplysninger.

 

”Vi kan ikke tilbyde børn og forældrene en ensartet løsning, men henviser dem i stedet til at finde information via forældreintra på den skole, hvor deres børn går,” siger skolechef i Odense Kommune, Poul Anthoniussen.

 

Årsagen til den store variation er, at antallet af tjenestemænd varierer fra skole til skole, og at skolerne ikke må bede hverken tjenestemænd eller pædagoger foretage undervisning eller pasning i de perioder, hvor de lockoutede lærere skulle have undervist.

 

Samtidig har ledelse og forældrebestyrelse på hver enkelt skole et vist selvstyre, så de selv kan afgøre, om de for eksempel vil tilbyde enkelte timer i løbet af en skoledag til de ældste elever eller sende dem hjem.

 

På skolerne holder skolefritidsordningerne åbent som normalt om morgenen og om eftermiddagen.

 

Forhandlerne fra Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation mødes igen på fredag den 22. marts i Forligsinstitution. Hvis der hverken bliver lavet en ny aftale, eller lockouten bliver udskudt i fjorten dage, træder lockouten i kraft første skoledag efter påsken, tirsdag den 2. april.