Spring til indhold
Nyhed

Østerbro åbner sit hjerte

17-09-2013

Torsdag den 19. september kl. 17.00 bliver forvandlingen af Østre Kulturcenters skolegård fejret. Det sker med taler og underholdning. Skolegården åbner som en ny, farverig plads med bl.a. multibane, motionsbøjler, scene og hyggekroge.

 

Forvandlingen er sket som en del af områdefornyelsen på Østerbro, og områdets brugere og beboere har været med i projektet fra starten. Arbejdet mundede i første omgang ud i en dispositionsplan for skolegården, og det er første fase af denne plan, der nu er gennemført. Ønsket er, at resten af planen gennemføres, men dette vil kræve, at der tilføres flere midler til projektet.

 

By- og Kulturrådmand, Steen Møller, glæder sig over engagementet, og siger:

-Jeg håber, at Østerbros borgere og brugerne af Østre Kulturcenter tager godt imod områdets nye plads, og at de også fremover vil tage aktiv del i stedet. Gør de det, får de skabt et perfekt samlingssted og får skabt endnu mere liv i deres bydel og i vores by.

 

I fremtiden vil skolegården kunne huse alle mulige kulturelle arrangementer - kun fantasien sætter grænser. Det kan være Open Air biograf, koncerter under åben himmel, torvedage, grillaftener, foredrag og meget andet. I år og de kommende tre år vil der blive afsat 75.000 kr. til en Østerbropulje, så lokale borgere eller brugere af skolegården kan søge midler til at afholde arrangementer.

 

Daglig leder af Børnehuset Tommeliden, Jette Rysgaard, har været med fra projektets start. Hun glæder sig over, de mange nye aktivitetsmuligheder, skolegården byder på.

-Vi er meget glade for den renovering, der er sket. Børnene har fuldt med i forandringen – det har været spændende med alle de store maskiner, som har udført arbejdet. Jeg ser mange spændende anvendelsesmuligheder for både vores små og større børn i Tommeliden her på det nye Østre Plads, siger Jette Rysgaard.

 

Udvalgsmedlem i By- og Kulturforvaltningen, Anders W. Berthelsen, vil på dagen afsløre vinderen af konkurrencen om skolegårdens nye navn ”Østre Plads”.

 

Program

17.00 Velkomst og tale v. udvalgsmedlem i By- og Kulturforvaltningen, Anders W. Berthelsen

17.15 Tale v. Jette Rysgaard, Børnehuset Tommeliden

17.20 Tale v. Nanna Bottos, initiativtager til skolegårdens nye scene

17.30 Optræden v. Tin Can Company

18.00 Koncert v. Telefunch

 

Alle er velkomne til at møde op den 19. september kl. 17.00 i Danmarksgade 10.

 

Fakta om områdefornyelsen på ØsterbroØsterbro skal have et gevaldigt skub. Det sker med en områdefornyelse frem til 2016, hvor området løftes til et mangfoldigt byområde med plads til alle. Den samlede pulje til områdefornyelsen er på 30 mio. kr., heraf har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter bevilliget 10 mio. kr.

Områdefornyelse skal ske inden for fem indsatsområder:

  • Kvaliteter i byrummet
  • Social rummelighed
  • Trafikale forhold
  • Kulturelle events
  • Bygningsfornyelse

Formålet med projektet er, at Østerbro skal være et fedt sted at bo. Der skal skabes en bæredygtig og sund bydel, hvor især social bæredygtighed er vigtig.

 

Læs mere om områdefornyelsen på www.odense.dk/osterbro, eller følg os på www.facebook.com/osterbrodk.