Spring til indhold
Nyhed

Odeon bliver navnet på Odenses nye hus

15-11-2013

- Odeon er et rammende navn til vores nye hus. Det er den klassiske betegnelse for en bygning til koncerter og musikkonkurrencer, hvor man kan øve sig på og fremføre sin optræden. Det passer godt til en bygning, der skal huse musik- og skuespillerelever og danne ramme om optrædener – både i kunst- og virksomhedsøjemed, siger by- og kulturrådmand Steen Møller, som også er formand for dommerkomiteen.

 

Derudover er navnet valgt, fordi det fungerer godt både på dansk og engelsk, og i sin ordlyd har Odeon en fin reference til Odense, som også kan bruges grafisk.

 

Vindernavnet er fundet ved en afstemning om tre navne, der foruden Odeon tæller Maskeraden og Nattergalen. De tre navne er udvalgt af en dommerkomité mellem mere end 600 forslag. Forslagene er resultatet af en navnekonkurrence, som parterne i huset skød i gang den 11. oktober.

 

Det blev Arne Astrup, der vandt billetter til Dansk Melodi Gran Prix næste år samt billetter til forskellige kulturarrangementer i Odense.

 

Vindernavnet blev afsløret af by- og kulturrådmand Steen Møller ved et festligt arrangement i Carl Nielsen Museet i Odense Koncerthus den 15. november.